Tenis

Nezaustavljivi Medvedev kao FURIJA: Zverev oboren, Šangaj POKOREN

Izvor mondo.rs

Ruski teniser nastavio neverovatnu formu i u Kini, gde je osvojio svoju drugu titulu iz kategorije Masters 1000.

Danil Medvedev je novi šampion Šangaja! Baš kao i letos u SAD, i ovoga puta je trofej koji je branio Novak Đoković u svoju vitrinu preuzeo ruski teniser. U finalu je ubedljivo savladan Aleksander Zverev - 2:0 (6:4, 6:1).

Meč je trajao jedan sat i 13 minuta i nije isprva delovalo da bi mogao se tako brzo završi. Medvedev je odmah na startu poveo 2:0, ali je Nemac uspeo u dugačkom petom gemu da uzvrati brejkom i uvede prvi set u egal.

Ipak, Zverev je popustio na servis baš onda kada nije smeo, pri rezultatu 4:5 za Medvedeva i praktično tog trenutka je pitanje pobednika bilo rešeno.

Glavni razlog za to je taj što se igra Zvereva potpuno raspala, a Medvedev je nastavio da igra u svom ritmu. Dok su se "okrenuli", na semaforu je već stajalo 5:0 u korist Moskovljanina, nakn dvostrukog brejka.

Zverev je stigao do kraja susreta samo da se "upiše" na semafor, da bi Medvedev lako dovršio posao i tako osvojio svoju drugu Masters 1000 titulu i to drugu uzastopnu.

On je slavio i u Sinsinatiju, na američkoj turneji pred US Open, pa sada iz tri Masters finala u 2019. ima dve pobede i jedan poraz. Na poslednjih šest turnira koje je odigrao posle Vimbldona, Medvedev je svaki put stizao bar do finala, a u njima je imao polovičan učinak.


Medvedev će i posle ovog trijumfa ostati na četvrtom mestu ATP liste, što je njegov najbolji plasman, ali će se u ponedeljak primaći Rodžeru Federeru. Rus je u Šangaju osvojio novih 955 bodova, dok je Švajcarac izgubio 180, te će razlika između njih dvojice sada biti "samo" 1030 poena.

Ni Zverev se neće pomaći na listi, a tako bi bilo čak i da je slavio u finalu. On će ostati na šestoj poziciji, jer mu Dominik Tim sada beži 660 bodova.

Ovosezonska serija Masters 1000 završava se u Parizu krajem oktobra, a posle toga će uslediti i Završni masters u Londonu gde će nastupiti osmorica najboljih tenisera u tekućoj godini.