Tenis

Treća NIJE bila sreća za Filipa: I dalje čeka svoj prvi trofej!

Izvor mondo.rs

Nažalost, srpski teniser nije uspeo...

Filip Krajinović će otići iz Švedske kao član društva od 50 najboljih igrača na svetu, ali ne i kao pobednik turnira u Stokholmu.

Srpski teniser je izgubio i u svom trećem finalu u karijeri, jer je u duelu za trofej ipak pobedio Kanađanin Denis Šapovalov, rezultatom 6:4, 6:4.

U duelu koji je koji je trajao sat i 25 minuta, ispostavilo se da su perspektivnom Kanađaninu za trijumf bili potrebni po jedan brejk u oba seta. U prvom ga je izborio u trećem gemu (za vođstvo 2:1), a u drugom tek u finišu, za vođstvo 5:4.

Ispostavilo se da je taj ispušten gem "slomio" našeg tenisera, koji u narednom, poslednjem u susretu, nije smogao snage ni za poen, pa je 34. igrač ATP liste ipak trijumfovao i osvojio svoj prvi trofej u karijeri.

Podsetimo da je Krajinović prvo finale igrao pre tačno dve godine, kada je izgubio duel protiv Džona Soka na Mastersu u Parizu.

Drugi meč za titulu odigrao je ove godine, u aprilu, kada je u Budimpešti takođe igrao za titulu Serije 250 i izgubio na šljaci od Italijana Matea Beretinija.

Neka četvrta bude sreća!