Tenis

"Došlo vreme da mladi zamene Noleta, Rafu, Rodžera..."

Izvor mondo.rs

"Velika trojka je i dalje tu, još igraju dobro. Ipak, pre ili kasnije, svrgnućemo ih s vrha. Trebamo samo biti strpljivi", izjavio je kanadski teniser Denis Šapovalov nakon osvajanja prvog turnira u karijeri.

Kanadski teniser Denis Šapovalov je u nedelju osvojio turnir u Stokholmu, prvi u karijeri, a nakon velike pobede u finalu ovaj 20-godišnjak izjavio je da će uskoro mladi igrači naslediti veliku trojku - Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Šapovalov je u duelu sa Filipom Krajinovićem slavio dva puta po 6:4 i tako prigrlio prvi pehar, te u isto vreme Srbina ostavio bez prvog trofeja.

"Siguran sam da će sledeće sezone biti mnogo iznenađenja. Očigledno, velika trojka je i dalje tu, još igraju dobro. Ipak, pre ili kasnije, svrgnućemo ih s vrha. Trebamo samo biti strpljivi", kazao je Šapovalov.

Istakao je da je njegov kolega Danil Medvedev poslednjih godina takođe pružao vrhunske partije, te da je on jedna od potencijalnih zvezda koje će ciljati vrh.

"Mlađi se igrači polako penju na ATP listi. Medvedev je posebno poslednjih nekoliko meseci napravio veliki prodor. Siguran sam da će ga slediti mnogi jer ima puno talentovanih momaka. Tu su i Tafo, Cicipas, Zverev... Svako ima svoj put", dodao je.

Kanađanin je takođe jedan od onih koji bi u budućnosti mogli obeležiti jednu eru tenisa.

"Mislim da sam se do sada dosta lako probio na ATP listi uz par dobrih rezultata. Međutim, moja igra još nije na najvišem nivou. Imao sam dosta uspona i padova. Zato sam posljednjih nekoliko godina radio na ispravljanju slabosti u igri kako bih bio još bolji", kazao je Šapovalov, trenutno 27. igrač na ATP listi.