Tenis

Đoković propuštao šanse, pa SLOMIO Edmunda: Protiv Cicipasa mora bolje!

Izvor mondo.rs

I dalje aktuelni svetski broj 1 imao poteškoća u prvom setu, ali se na kraju lako plasirao u četvrtfinale

Novak Đoković je među osam najboljih na masters turniru u Parizu, pošto je u trećem kolu takmičenja u "Bersiju" savladao Kajla Edmunda 7:6 (7), 6:1.

Delovao je srpski teniser vrlo slabo u prvom meču u sredu, da bi i u prvom setu protiv Britanca bio ispod svog nivoa. Ipak, do kraja susreta je uspeo da ostavi dosta bolji utisak.

Prvi set nije bio preterano dug iako je završen u taj-brejku, jer su oba igrača bila vrlo sigurna u svojim servis gemovima, sve do 12. gema.

Tada je Đoković propustio dve brejk i set lopte pri vođstvu 6:5, da bi u dodatnom gemu iskoristio tek sedmu set loptu! Ipak, kada je stigao do 7:6 i vođstva u setovima, onda je u drugom nastupio kao furija!

Bila su dva poptuno različita seta, jer Đoković daleko poboljšao svoju igru i čak odigrao nekoliko perfektnih gemova.

Bio je rezultat 1:1 u drugom setu i od tada je "vezao" pet gemova, uz tri osvojena brejka! Čak je i dva puta servis Britancu oduzeo bez izgubljenog poena.

Četvrtfinale će biti na programu u petak, a Đokoviću će protivnik biti Stefanos Cicipas, koji ga je savladao nedavno na mastersu u Šangaju.

Biće to prilika Novaku za revanš, ali i za osvajanje novih bodova koji su mu izuzetno važni u ovom delu sezone.

Ipak, utisak je da će Đoković morati da podigne nivo igre - ili makar prikaže odličnu partiju iz završnice drugog seta - kako bi se na pravi način suprotstavio talentovanom Grku.