Tenis

Kecmanović u TRI seta osvojio DVANAEST gemova i pobedio

Izvor mondo.rs

Srpski teniser uspešno započeo takmičenje na turniru u Milanu koji se igra u neuobičajenom formatu.

Miomir Kecmanović je upisao prvu pobedu na turniru "Next Generation" kojim mladi, talentovani teniseri završavaju sezonu.

On je na takmičenju u Milanu u okviru grupe A savladao Kaspera Ruda 4:3 (7:5), 4:3 (7:5), 4:2 i tako slavio sa maksimalnih 3:0 u setovima.

Ovaj turnir igra se u neobičnom formatu. Učestvuje osam igrača raspoređenih u dve grupe po četiri - isto kao na Završnom mastersu u Londonu - osim što se igra na tri dobijena "skraćena" seta, do četiri osvojena gema.

Pri rezultatu 3:3 odmah se igra standardni taj-brejk, dok rezultat 40:40 nije "đus" već gem lopta za obojicu tenisera.

Upravo je kroz taj-brejkove Kecmanović osvojio prva dva seta. Uspešno je čuvao svoje servise, pa je u dodatnom gemu oba puta slavio sa po 7:5. U trećem setu je bio nešto ubedljiviji protiv Norvežanina i tako upisao prvi trijumf.

U grupi A su još i Aleks De Minor, Kecmanovićev naredni protivnik, i Alehandro Davidovič Fokina, Španac ruskog porekla.

Grupu B čine Fransis Tijafo, Igo Umber, Mikael Imer i Janik Siner. Od turnira su iz različitih razloga prethodno odustali Stefanos Cicipas, Denis Šapovalov i Feliks Ože-Alijasim.


Zbog specifičnih pravila turnira, ovo nije zvanično takmičenje, te igrači ne dobijaju ATP bodove za ostvarene rezultate.

Turnir "NextGen" igra se za nagradni fond od 1,4 miliona dolara.