Tenis

Kecmanović se mučio tek u trećem setu, ali obezbedio POLUFINALE

Izvor mondo.rs

Mladi srpski teniser igraće u polufinalu Next Gen turnira nakon što je u grupnoj fazi ostvario dve pobede.

Kako je počeo grupnu fazu na ovom turniru, tako ju je Miomir Kecmanović i završio. Za mladog srpskog tenisera sezona još uvek nije gotova, jer na turniru u Milanu beleži dobre rezultate.

Naš predstavnik se nalazi u grupi A, gde je takmičenje već završeno. Odigrani su svi mečevi, a Kecmanović je učinkom od dve pobede i poraza zauzeo drugo mesto, pa će turnri nastaviti i u polufinalu.

U poslednjem meču grupne faze Kecmanović je za protivnika imao Davidovič Fokinu, protiv kog se mučio samo u trećem setu. Ovaj turnir se igra po specijalnim pravilima, a Srbin je pobedio rezultatom 4:1, 4:1, 3:3(8:6).

Kako mečevi poslednjeg kola u drugoj grupi još nisu odigrani, još se ne znaju svi učesnici u narednoj fazi takmičenja. Što se tiče njegove grupe, od ranije je bilo poznato da će prvo mesto pripasti Aleksu de Minoru. Kecmanović će u polufinalu igrati protiv domaćeg tenisera Janika Sinera.

Na turniru ''sledeće generacije'' ne učestvuju trojica od četvorice najboljih mladih igrača. Cicipas, Ožer-Aljasim i Šapovalov preskaču ovaj turnir, što u prvi plan stavlja upravo Australijanca De Minora.

Turnir u Milanu je revijalnog karaktera i na njemu se ne osvajaju bodovi za ATP listu. Svaka pobeda u grupi igračima donosi po 33 hiljade dolara, a igrač maksimalno može da osvoji 429 hiljada američkih novčanica, ukoliko tokom turnira nijednom ne bude poražen.