Tenis

Đoković: Znao sam kako Tim igra, ali ovo je bilo neverovatno

Izvor mondo.rs

Srpski teniser posle prvog poraza na završnom turniru sezone čestitao Austrijancu na fantastičnoj partiji i zasluženoj pobedi

Novak Đoković doživeo je poraz u drugom meču završnog turnira sezone u Londonu od Dominika Tima.

Austrijanac je demonstrirao fantastičnu igru i trijumfovao rezultatom 6:7, 6:3, 7:6.

On je nakon tog trijumfa, uz pobedu u prvoj rundi protiv Rodžera Federera obezbedio plasman u polufinale, dok će Đoković u direktnoj borbi sa Švajcarcem odlučivati o drugom polufinalisti grupe Born Borg.

Srpski teniser priznao je da je to bio poseban duel.

"Nisam odigrao mnogo ovakvih mečeva u karijeri gde je moj protivnik išao bukvalno na svaki udarac. U nekim trenucima to je bilo zaista neverovatno, jer je svaku loptu udarao baš jako i to je ulazilo", rekao je Novak posle poraza.

Drugi reket sveta istakao je da bio iznenađen onim što je video sa druge strane mreže.

"Iskoristio je svaku priliku da udari loptu što je jače mogao. I ranije smo se susretali, znao sam kako igra, ali ono što je uradio ovog puta je stvarno posebno. Znao sam da može da igra na visokom nivou, ali ovog puta je to bilo fenomenalno", naveo je Đoković.

On je dodao da se borio, posebno u trećem setu, ali u Londonu nije pronašao način da nadigra Austrijanca. Izgubio je četvrti put od njega na poslednjih pet mečeva.

"Morao sam da se žestoko borim, i učinio sam to, vratio sam se u trećem setu posle njegovog brejka i vođstva 6:5, izborio taj-brejk. Vodio sam 3:0, pa 4:1, možda je trebalo u tim trenucima da budem agresivniji... On zaslužuje sve pohvale", napomenuo je Đoković.

Đoković - Tim
Izvor: Youtube/Tennis TV

Za Novaka u četvrtak sledi meč odluke - ukoliko pobedi Federera ostaće na turniru i u trci za prvo mesto na ATP listi na kraju godine, a ako to ne bude uspeo, spakovaće kofer.

"Još uvek sam u igri. Igraću protiv Rodžera - pobednik ide u polufinale, poraženi se neće kvalifikovati. Sve je jednostavno", napomenuo je srpski teniser.

Đoković protiv Federera ima skor 26:22. Poslednja četiri meča rešio je u svoju korist, uključujući onaj epski u finalu Vimbldona, koji je dobio u pet setova.