Tenis

Novak i ekipa na "magičnom" mestu: Mogu li da ponove uspeh od pre 9 godina?

Izvor mondo.rs

Teniska reprezentacija Srbije u sredu od 11 časova počinje takmičenje na finalnom turniru Dejvis kupa u Madridu

Izvor: MN Press

Teniska reprezentacija Srbije pokušaće u Madridu ove nedelje da ponovi uspeh od pre devet godina, kada su pred svojom publikom osvojili jedinu titulu Dejvis kupa.

Srpski tim nastupiće u istom sastavu kao 2010. godine, predvođen selektorom Nenadom Zimonjićem.

Najveća zvezda ekipe je Novak Đoković, koji sa optimizmom očekuje početak borbe za "salataru" po novom sistemu takmičenja.

"Srpski teniseri su u Madridu imali mnogo uspeha. Ja sam tri puta osvajao masters u ovom gradu, Janko Tipsarević je igrao finale, Dušan Lajović je pobedio Huana Martina del Potra... Biće interesantan novi sistem takmičenja jer će okupiti na jednom mestu čak 90 tenisera, biće intenzivno", poručio je Đoković pred početak borbe u čuvenoj dvotrani "Kaha magika".

Srbija nastupa u grupi A i takmičenje počinje u sredu duelom protiv Japana. Igraju se dva singla i dubl, i to na dva dobijena seta.

Selektor Japana Satoši Ivabuči u Madrid je doveo sledeći sastav: Jošihito Nišioka, Jasutaka Učijama, Juiči Sugita, Taro Daniel i Ben Meklahlan.

Meč protiv Japanaca zakazan je od 11 časova, uz direktan prenos na RTS, a onda Srbiju u četvrtak u isto vreme očekuje i duel sa Francuskom, selekcijom koju su Đoković i ekipa pobedili baš 2010. u finalu Dejvis kupa.

Tagovi