Tenis

Pa šta ako mu je 46 godina? Hoće na OSME Olimpijske igre!

Izvor mondo.rs

Čovek koji je u karijeri promenio 130 partnera i dalje juri jedinu medalju koja mu nedostaje.

Leander Paes je u svakom smislu teniska legenda, ali i za njega postoje stvari koje još nije ostvario.

Sada, uprkos tomu što se bliži 50. godini života, Indijac i dalje pravi velike planove.

Čuveni dubl igrač je najavio da ima veliku želju da nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine i tako poboljša sopstveni rekord koji je postavio ne samo u Indiji, već i u teniskom svetu.

"Više od svega želim da mojoj Indiji popravim (svetski) rekord po broju učešća jednog tenisera na Igrama. Sa osmim učešćem taj rekord bih učvrstio", rekao je Paes.

On je vlasnik osam grend slem titula u muškom dublu, ali i čak 10 u miks dublu. Po tome je sa legendarnom Martinom Navratilovom na čelu liste u open eri, a sve to zajedno ga čini jednim od najuspešnijih dubl igrača u istoriji.

Paes već ima medalju sa Olimpijskih igara, ali bronzu u singlu 1996. godine u Atlanti. U dublu je 2004. u Atini bio četvrti, tako da mu i dalje nedostaje odličje u toj konkurenciji.

Ovaj Indijac je na Igrama debitovao još 1992. godine u Barseloni i od tada nijedne nije propustio. Nastupom u Tokiju bi se Paes približio apsolutnom rekorderu Olimpijskih igara, kanadskom jačahu Janu Milar, koji je čak 10 puta učestvovao na najvećoj sportskoj smotri.

Zanimljivo, Paes bi učešćem na Igrama u glavnom gradu Japana pretekao našu Jasnu Šekarić, koja je sedam puta predstavljala našu zemlju, bilo da se ona zvala Jugoslavija, Srbija i Crna Gora ili Srbija.