Tenis

Nadal: Ono što sam ja uradio, neće uspeti niko dok sam živ

Izvor mondo.rs

Najbolji teniser sveta govorio o trci za rekordan broj gren slem titula.

Iza Rafaela Nadala je izvanredna 2019. godina. Osvojio je dva gren slema i okončao godinu kao prvi teniser sveta.

Pre dolazak 2020. mnogi se i dalje pitaju kada će trio Nadal-Đoković-Federer prestati da vlada tenisom, ali i ko će imati najviše trofeja sa četiri najveća turnira kada svi budu okončali svoje karijere.

Nadala te priče očigledno ne potresaju mnogo.

"Danas se nalazimo u takvoj situaciji. Federer ima 20, ja 19, a Đoković 16 (gren slem titula). Voleo bih da završim kao igrač sa najviše titula, ali nisam time opsednut. Meni je fokus bio na tome da igram što duže", rekao je Nadal za "Diario de Majorka".

On je govorio i o ambicijama u svojoj karijeri.

"Zdrava ambicija je dobra, prekomerna je loša, kao i sve ostalo u životu, jer može da izazove frustracije, zavist, nesreću. To imam na umu i dosta sam srećan. Ako oni budu imali više titula od mene to će biti jer su bili bolji. Ne možete da se nervirate jer komšija ima veću kuću od vas ili bolji telefon. Ja sam zadovoljan jer sam ostvario sve čemu sam težio", jasan je Majorčanin.

Nadal je osvojio 19 gren slem trofeja, ali od toga čak 12 na Rolan Garosu. Apsolutni je rekorder na drugom gren slemu u sezoni, a upitan da li bi jednu titulu u Parizu menja za novi trofej na Vimbldonu, Nadal nema dilemu.

"Ne bih dao Rolan Garos za još jedan Vimbldon. Osvojiti ga 12 puta je izuzetno posebno. Ja sam to uradio, a ja sam normalan čovek, tako da je moguće da to uradi i neko drugi. Potrebno je biti svestan da je tu brojku jako teško dostići i da niko neće uspeti da me prestigne pre nego što napustim ovaj svet", zaključio je popularni Rafa.

Tagovi