Tenis

Bravo! Đoković prošao težak test, Srbija bolja od Južne Afrike

Izvor mondo.rs

Tim Srbije upisao je drugu pobedu na startu ATP kupa, a potom i treću.

Ekipa Srbije odlično je započela takmičenje na ATP kupu u Brizbejnu. Posle Dušana Lajovića, i Novak Đoković je upisao je pobedu u singlu, nakon čega je Srbiji doneo nedostižnu prednost od 2:0 protiv tima Južne Afrike.

Konačnih i maksimalnih 3:0 "na semaforu" postavio je srpski dubl Viktor Troicki i Nikola Čačić pobedili su  6:3, 6:2 Ravena Klasena i Ruana Rulofsa posle samo 52 minuta igre.

Možda će vas zanimati

Đoković je savladao Kevina Andersona rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:5), 7:6 (8:6), posle duge i žestoke borbe koja je trajala dva sata i 23 minuta.



Anderson je potvrdio da se vraća u odličnu formu šest meseci nakon poslednjeg odigranog meča, na Vimbldonu prošle godine. Povrede lakta i ramena zadale su mu mnogo muka, baš kao što je i on srpskom teniseru na prvom duelu u Brizbejnu.

Anderson je uspeo da anulira visoko vođstvo Đokovića na početku meča (3:0), i uvede set u taj-brejk, pošto je srpski teniser u 12. gemu propustio priliku da povede 1:0. Bilo je veoma neizvesno, budući da je Đoković bio nervozan, pošto ga je publika u nekoliko navrata žestoko ometala tokom poena. Poznat da je najopasniji, ali i najjači, kada je teško, Đoković je i ovog puta izašao kao pobednik.

I u nastavku je viđena neizvesna borba. Novak se posle propuštene prilike za vođstvo od 5:3, suočio sa najvećim izazovom na duelu, jer je spasao tri brejk lopte i to u velikom stilu - odserviravši dva asa na drugi servis. Onda je opet set odlučio taj brejk. I opet napet, u kojem je Novak spasao set loptu (6:6), a onda naterao rivala na grešku, a potom zahvaljujući sjajnoj dijagonali obezbedio ukupnu pobedu.

"Kakav sjajan način da se započne godina. Hvala svim srpskim i australijskim navijačima. Hvala ljudi što ste ostali sa nama i što ste bili strpljivi", rekao je Novak posle pobede, a potom se obratio publici i na srpskom.

"Hvala vam od srca što ste pokazali ljubav i strpljenje".

Novak je rekao da je imao veliki test izdržljivosti i u prvom meču 2020. godini.

"Počeo sam dobro meč, imao vođstvo 4:1, ali onda je kevin podigao kvalitet igre. Njegov servis je veoma teško čitati, ponosan sam na to kako sam izdržao taj njegov napad. Ne znam kako je stanje njegovog kolena i lakta ali drago mi je što sam ga video u ovako dobrom izdanju", dodao je drugi teniser sveta.

Srbiju i Južnu Afriku u prvom kolu ATP kupa očekuje i dubl meč.

Tim, koji sa selektorske pozicije predvodi Nenad Zimonjić kao i u Dejvis kupu, posle dana odmora u ponedeljak će se sastati sa selekcijom Francuske. Dušan Lajović će taj duel otvoriti protiv Benoa Pera, dok će potom Đoković odmeriti snage sa Gaelom Monfisom.