Tenis

Ni treća nije sreća u Australiji: Đere završio na početku

Izvor mondo.rs

Laslo Đere prvi je izašao od srpskih predstavnika na terene Melburn Parka, i treći put u nizu nije uspeo da prođe prvo kolo

Srbija je na početku prvog dana takmičenja odmah ostala bez jednog predstavnika u muškom singlu.

Laslo Đere pretrpeo je poraz od Japanca Jošihita Nišioke rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (7:1), posle gotovo tri sata igre.

Japanac je poveo na meču (4:3) i to nakon što Đere nije iskoristio dve brejk lopte. Srpski teniser u nastavku je bio ubedljiviji, iako je iszgubio prvi gem na svoj servis, pa je stigao do izjednačenja. Ipak, više od toga nije uspeo.

Nišioka je u trećem setu žestoko krenuo, stekao brzo visoko vođstvo (4:0), što je i materijalizovao, a u četvrtom, posle rezultatske klackalice (tri puta oduzimali i gubili servis), odluka je pala u taj-brejku. Japanac je bio daleko ubedljiviji, pa je sa šest vezanih poena odlučio pitanje pobednika.

Đereu je to bilo treće učešće na Australijan Openu u karijeri i treći poraz u prvoj rundi. Za razliku od njega Nišioka je pretrhodne tri godine prolazio u drugo kolo i to je uspeo i sada. Rival u narednoj rundi biće mu bolji iz duela Danijel Evans - Mekenzi Mekdonald.