Tenis

Duci bije, ne staje: U treće kolo bez izgubljenog seta

Izvor mondo.rs

Posle Novaka Đokovića i Dušan Lajović nastavlja takmičenje na Australijan Openu

Dušan Lajović savladao je i drugu prepreku na Australiju Openu.

Srpski teniser pobedio je domaćeg igrača Marka Polmansa rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 6:4, 6:3 i stigao do najboljeg plasmana na grend slemu u Melburnu.

Duci je u svakom setu bio taj koji je "diktirao tempo", vešto koristio prilike da rivalu oduzme servis, dok Polmansu nije dozvolio da bilo koju od pet brejk šansi pretvori u poen.

Uspeo je i drugi meč u nizu da dobije bez izgubljenog seta, čime je potvrdio da se nalazi u zaista odličnoj formi. Prethodno je rezultatom 3:0 savladao Kajla Edmunda.

Lajovića sada očekuje meč protiv Argentinaca Dijega Švarcmana., koji je eliminisao Španca Alehandra Fokina Davidoviča takođe u tri seta - 6:1, 6:4, 6:2.

Lajović i Švarcman, 14. igrač sa ATP liste, do sada su se sastajali tri puta i srpski igrač samo je jednom odneo pobedu - bilo je to u prvom meču u Dejvis kupu 2015. Nakon toga Argentinac je slavio u Istanbulu 2017 (2:0) i pre dve godine baš na Australijan Openu (3:2).

Dušanu Lajoviću ovo je sedmo učešće na prvom grend slemu sezone, a prethodno je tri puta pretrpeo poraze u drugoj rundi, dok je prošle sezone eliminisan na startu. Švarcman je najbolji rezultat zabeležio 2018. kada je igrao u četvrtom kolu.