Tenis

Serena na ivici suza morala da prihvati realnost: KRAJ već u 3. kolu!

Izvor mondo.rs

Posle meča, sedmostruka šampionka Australijan opena izjavila je da je ovaj poraz isključivo "na nju", iako se publika ne bi sa tim složila.

Sedmostruka šampionka Australijan opena ove godine ispala je već u 3. kolu!

Rezultat dana u Melburnu zabeležila je omalena, hrabra i pokretljiva Kineskinja, koja je dva sata i 43 minuta "izluđivala" veliku Serenu, koja je više puta bila na ivici suza…

Posle četiri neiskorišćene brejk lopte u trećem setu, od kojih su poslednje dve bile meč lopte - peta je bila kobna za 38-godišnju Amerikanku: (8) Serena Vilijams - (27) Kijang Vang 4:6, 7:6 (7:2), 5:7.

Za razliku od sedmostruke šampionke, sedmostruki šampion nije imao baš nikakvih problema ovog petka, petog takmičarskog dana na "Ozi openu".

Serena je sedmu titulu u Melburnu osvojila 2017. pobedom protiv sestre Venus rezultatom 6:4, 6:4. Starija od sestara i sada već 40-godišnjakinja, ove sezone ispala je u 1. kolu.

Prošle godine, kao mama jednogodišnje Olimpije, najtrofejnija teniserka današnjice vratila se na "Ozi open" rešena da ponovi uspehe iz 2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015. i 2017, ali je stigla samo do četvrtfinala i susreta sa (7) Karolinom Pliškovom - 4:6, 6:4, 5:7.

Ovog puta, vidno sporija i nervoznija, osvajačica 23 "mejdžora" pravila je neprepoznatljiv broj neiznuđenih grešaka sa osnovne linije, naročito u poznoj fazi meča kada je bilo evidentno da je ostala bez snage i koncentracije.

Na "press" konferenciji posle jedne od najranijih eliminacija sa gren slem turnira u karijeri, Serena je hladnokrvno izjavila da je ovaj poraz bio samo do nje i da je to realnost, iako je publika u više navrata ovacijama častila deset godina mlađu Kineskinju za udarce koje je pronalazila iz defanzive.

Vang će posle prvog izgubljenog seta na turniru u osmini finala igrati sa Ons Žaber, 78. teniserkom sveta.

Marokanka je nešto pre toga označila kraj velike WTA karijere i postala poslednja teniserka protiv koje je Karoline Voznijacki igrala - 7:5, 3:6, 7:5.

Dankinja poljskog porekla i šampionka iz 2018. godine najavila je pred početak "Ozi opena" da će joj to biti poslednji turnir pre odlaska u penziju u 30. godini.

Posle poraza u kom je imala nekoliko prilika da "produži karijeru" bar na nekoliko dana rekla je da će prvo otići na piće, a onda napraviti plan za dalje...

Serena Vilijams - Vang 1:2
Izvor: Youtube/ESPN