Tenis

Kraj za drugu, petu i sedmu teniserku sveta!

Izvor Beta

Nekoliko iznenađenja u ženskoj konkurenciji na Australijan openu.

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije pošto je pobedila Kazahstanku Juliju Putincevu 6:1, 6:4.

Treća teniserka sveta je do pobede stigla posle sat i 18 minuta, a u narednom kolu igraće protiv Belgijanke Elis Mertens koja je slavila 6:1, 6:7, 6:0 protiv Amerikanke Ketrin Belis.

Ruskinja Anastasija Pavljučenkova, 30. teniserka sveta, eliminisala je drugu na WTA listi, Čehinju Karolinu Pliškovu. Ona je nakon gotovo dva i po sata igre slavila 7:6, 7:6.

Naredna protivnica Ruskinji biće Nemica Anđelik Kerber koja je bila bolja od Italijanke Kamile Đorđi - 6:2, 6:7, 6:3.

Takmičenje u Melburnu završila je i Hrvatica Dona Vekić, 20. teniserka svata. Ona je izgubila Poljakinje Ige Švjatek - 5:7, 3:6.

Trenutno 56. na WTA listi će se za plasman u četvrtfinale Australijan opena boriti protiv Estonke Anet Kontavejt koja je za samo 50 minuta igre eliminisala sedmu teniserku sveta, Belindu Benčić iz Švajcarske prepustivši joj samo jedan gem.

Španska teniserka Garbinje Mugurusa takođe se plasirala u osminu finala pošto je eliminisala petu igračicu sveta, Ukrajinku Elinu Svitolinu.

Mugurusa je posle nešto više od sat vremena igre slavila ubedljivih 6:1, 6:2.

Španska teniserka, trenutno 32. na WTA listi, u narednom kolu igraće protiv pobednice meča Kiki Bertens - Zarina Dijas.