Tenis

I teniseri se oprostili od "Mambe": Otišla je inspiracija, ikona, legenda

Izvor mondo.rs

Tragična smrt košarkaške legende Kobija Brajanta duboko je potresla brojne tenisere.

Novak Đoković poslao je sa Australijan Opena poruku saučešća porodici Brajant, Nik Kirjos je na meč osmine finala sa Rafaelom Nadalom izašao na teren u dresu slavnog košarkaša, a veliki broj tenisera oprostio se od "Mambe" putem društvenih mreža.

"Probudio sam se jutros sa užasnom vešću o tragičnoj smrti jednog od najvećnih svetskih sportista. Moje saučešće njegovoj supruzi i porodicama svih stradalih", napisao je Nadal na svom Twitter nalogu.



Amerikanka Koko Gof je u meču dublova na svojim patikama imala ispisane brojeve 8 i 24 u znak sećanja na dresove koje je nosio Brajant, uz natpis: "Mamba Mentality".

"Ovo je strašan dan za sport", poručila je Gof.



Marija Šarapova je između ostalog napisala "da je njeno srce uz Kobija i njegovu ćerku Điđi i njihovu divnu porodicu".


Endi Marej napisao je da ga je smrt Kobija Brajanta "duboko potresla", a oproštajne poruke ostavili su i Džimi Konors, Žo Vilfred Conga, Karen Hačanov, Simona Halep, Anastasija Pavljučenkova, dok je Kirsten Flipkens postavila fotografiju od koja slama srce.


Kobi Brajant i njegova ćerka Đijana zajedno sa još sedam osoba poginuli su u nedelju kada se helikopter u kojem su bili srušio u Kaliforniji.