Tenis

Nole se "resetovao" i "sredio" Federera: Na vreme namestio glavu

Izvor mondo.rs

Novak Đoković otkrio da u polufinalni duel na Australijan Openu protiv Rodžera federara nije ušao maksimalno koncentrisan i da je sve krenulo na bolje kada je "uspeo da resetuje sve u svojoj glavi".

Novak Đoković igraće osmo finale na Australijan Openu i boriti se za OSMU titulu u Melburnu. U 50. teniskom "klasiku" sa Rodžerom Federerom, najbolji srpski teniser je upisao 27. pobedu – 7:6, 6:4, 6:3.

Polufinalni duel nije počeo po notama Đokovića. Švajcarac je bio taj koji je diktirao tempo i prvi prišao nadomak vođstva 1:0 u setovima.


Ali, onda se probudio svetski "broj 2", nadamo se posle Australijan Opena ponovo lider na ATP listi.

"Iskoristio je brejk šanse i počeo da igra veoma dobro. Ja sam se mučio, teško osvajao poene. Mogu samo da iskažem veliko poštovanje za Rodžera, jer je očigledno da je bio rovit i povređen. Odigrao je na najbolji mogući način i nadam se da će biti sve u redu", počeo je Đoković.

"Previše sam razmišljao, onda to opterećuje. Sve se odvija bolje kada manje razmišljate o strategiji i kada ste fokusirani", otkrio je Srbin.


Sredinom prvog seta usledio je "reset" i Nole je počeo da blista.

"Na početku nisam najbolje resetovao sve u svojoj glavi, poeni nisu išli kako sam želeo. Stvari su išle na Rodžerovu stranu, a posle prvog seta, koji je bio ključan, bio sam relaksiran, lakše sam udarao lopte", naglasio je Novak Đoković.