Tenis

"U Splitu sam čuo da imate 'mulca' koji će biti najbolji teniser sveta"

Izvor mondo.rs

Božidar Maljković je govorio o Novaku Đokoviću, otkrivši nešto što do sada nismo znali.

Novak Đoković je 2020. godinu otvorio osvajanjem ATP kupa sa reprezentacijom Srbije i titulom na Australijan openu i sa razlogom je u centru pažnje svetske sportske javnosti.

O svetskom broju jedan je govorio i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, koji je ispričao vrlo zanimljvu anegdotu u osvajaču 17 gren slem trofeja.

Maljković je bio gost u emisiji "Sedmica" u programu Radio Beograda, a prisetio se jedne priče iz davnih dana, kada Đoković još uvek nije bio poznata ličnost.

"Bio sam u Splitu, poslom, kao bivši trener Jugoplastike, a vreme sam provodio i na teniskim terenima. Jednom prilikom dolazim tamo, sedi 'šareno' društvo, veliki fudbaleri Šurjak, Buljan, Džoni, košarkaši Jerkov i Šolman, sekretar kluba Bilić, Ivanišević otac i sin, isto se otac zove Srđan. I ja pitam, je li Splićani, šta ima novo? I kaže mi Srđan, "ima novo, vi u Beogradu imate jednog 'mulca', biće broj 1"", prepričava Maljković anegdotu i nastavlja.

"To mi kaže Srđan, ja pitam Gorana, koji je inače dolazio i kod mene u Barselonu kad je putovao, kaže jeste. Ja ga pitam šta ga odvaja od drugih, a on mi pokaže na glavu", rekao je predsednik OKS.

On je u toj emisiji istakao i da je Novak Đoković apsolutni fenomen i kao sportista i kao čovek.

"Da li ste ga ikad uhvatili ili u tužnim i srećnim trenucima da pogreši, stariji čovek od njega bi pogrešio, dao neku nerezonsku izjavu, ali on nikada. Sve što je rekao, to je fantastično i može da uđe u udžbenike kako se ponaša jedan vrhunski čovek i sportista", napominje Maljković.

"Imam obećanje od njegove mame, sreli smo se nedavno u Parizu, išli smo zajedno u Marbelju, razgovarali smo i doći će ovde u OKS da primi pehar jer je jedno sedam-osam puta proglašen za najboljeg sportistu", otkrio je Maljković.