Tenis

Keš rekao ono što svi znamo: Đoković je imao teži put do gren slem titula

Izvor mondo.rs

Zanimljiva izjava Australijanca koji i dalje može da vidi Rodžera Federera kako osvaja jedan od turnira "velike četvorke".

Novak Đoković je na Australijan openu stigao do svoje 17. gren slem titule, čime se primakao Rodžeru Federeru u nekoliko istorijskih kategorija.

Ipak, Pet Keš, iako je pohvalio uspehe srpskog tenisera, može da vidi Švajcarca kako osvaja i 21. "mejdžor". Ali samo na jednom od četiri slema.

"Federer ima šansu, verovatno samo još jednu pravu šansu, a to je da osvoji pehar na Vimbldonu. Mislim da je i dalje jedan od najboljih igrača na travi. I dalje je dovoljno dobar", rekao je Keš.

Australijanac i osvajač Vimbldona iz 1987. godine napomenuo je da je za Federera ipak najveći problem konkurencija u vidu Đokovića i Rafaela Nadala.

"Čini se da se oni ne zaustavljaju, nastavljaju po svom planu. Ipak, svaki turnir je drugačiji jer zavisi od toga da li je neko povređen uoči njega ili ne. U ovoj fazi svaka povreda za iskusnije igrače može da bude odlučujuća", dodao je.

Keš je takođe istakao činjenicu da je Đoković, koji nije svrstao Federera u svog idealnog tenisera, imao dosta teži put do najvećih trofeja nego njegovi najveći rivali.

"Kada pogledate koga je Đoković pobeđivao u finalima, dosta je jasno. Da, dobijao je i Congu i Andersona, ali većinu svojih titula osvajao je protiv Marija, Nadala i Federera. Pobeđivao ih je gotovo sve vreme. To je đavolski težak put da se osvoje gren slem trofeji. Svaki od tih njihovih trofeja treba posebno da bude posmatran, tako da je teško reći ko je najveći svih vremena", zaključio je Keš.