Tenis

Filipa baš muči Monfis - svake subote ga pobedi u polufinalu

Izvor mondo.rs

Krajinović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Roterdamu.

Srpski teniser je ponovo igrao dobro tokom radne nedelje, a onda poklekao prvog dana vikenda. Kao prethodne nedelje u Monpeljeu, učešće Filipa Krajinovića se i u Roterdamu završilo u polufinalu.

Isto kao tada, kada ga je dobio na ''svom'' terenu, od srpskog tenisera je bolji bio Francuz Gael Monfis.

KRAJINOVIĆ - MONFIS 0:2 (4:6, 6:7)

Još jednom je iskusni Francuz burnog temperamenta stao na putu Filipa Krajinovića ka trofeju. Situacija vrlo slična onoj sa prošlonedeljnog turnira, kada Krajinović pokazuje sjajnu igru do polufinala, a onda stane i uspe da savlada jednog od najvećih favorita na turniru.

Tako će Gael Monfis, koji ove sezone igra stvarno dobar tenis, imati priliku da se protiv Ože Aljasima izbori za trofej u Roterdamu, na turniru iz serije 500.

Mladi kanadski teniser je bio bolji od Pabla Karena-Buste, tenisera kom teren u holandskom gradu i nije baš omiljena podloga. Rešio je taj susret u dva seta, za skoro dva sata igre.

Otprilike isto vremena je bilo potrebno i Monfisu da savlada srpskog predstavnika. Prvi set je rezultatski rešen u poslednjem gemu, kada je Monfis pri prednosti od 5:4 napravio brejk i stekao set viška.

U nastavku meča su teniseri brzo razmenili po brejk, a zatim odigrali prilično miran deo susreta, sve do finiša. Dobrim servisima su susret ''odvukli'' u taj brejk, ali je tamo Krajinović izdržao samo do prednosti od 5:4.

Tri uzastopna poena za Gaela Monfisa značili su i kraj ovog susreta, pa će Krajinović, koji je na početku nedelje bio 39. teniser sveta, morati da sačeka na svoju prvu ATP titulu.