Tenis

Povreda koju je Laslo Đere SKUPO platio: Ode 500 bodova, sledi nezgodan pad

Izvor mondo.rs

I to nije sve. Ako posle odbrane titule u Riju odustane i od odbrane polufinala u Sao Paulu, naš teniser mogao bi u dve nedelje da se "stropošta" sa 35. pozicije na začelje Top 100 grupe igrača.

Potpuni kolaps u Buenos Ajres u četvrtak, posle vođstva od 1:0 protiv Huana Londera u meču osmine finala, bio je izazvan povredom sa kojom je Laslo Đere doputovao u Argentinu.

Posledica je pogoršanje stanja trbušnog zida zbog čega je naš teniser danas otkazao učešće na turniru u Rio De Žaneiru na kom je prošle godine pobedom od 6:3, 7:5 nad Feliksom Ože-Alijasimom osvojio prvu ATP titulu u karijeri.

Prvi nosilac ove godine u Riju je finalista Australijan opena i četvrti igrač sveta, Dominik Tim, koji je i apsolutni favorit za titulu i ček od 355.530 dolara na turniru Serije 500. Planove će, između ostalih, pokušati da mu pokvari drugi nosilac Dušan Lajović koji se na startu sastaje sa neugodnim italijanskim "udaračem" iz forhenda, Markom Čekinatom.

To, u isto vreme, znači da Đere neće biti u stanju da brani ogromnih 500 bodova na ATP listi, zbog čega će neminovno doživeti veliki pad u ponedeljak, 24. februara.

Kao i dalje aktuelni šampion Rija, naš reprezentativac nalazio se na 35. mestu iza Borne Ćorića, Filipa Krajinovića i Jana Lenarda Štrufa, a ispred Miloša Raonića. Kada bude doskočio na pozicije duplo lošije od današanje, društvo će mu praviti igrači poput Tomija Pola, Jegora Gerasimova, Martona Fučoviča…

Procena je da će Đere turnir u Sao Paolu, koji "naleže" na Rio, a na kom ove godine brani 90 bodova za polufinale iz prošle, dočekati negde oko 75. pozicije na rang listi.

Ako bi morao da se povuče iz sa slabijeg od dva "vezana" brazilska turnira na šljaci, 25-godišnjak će prve masterse u sezoni u Indijan Velsu i Majamiju dočekati negde oko 90. mesta u društvu Federika Delbonisa, Tijaga Monteira, Nikolasa Jarija, itd.

Tagovi