Tenis

Lajović razočarao, Kecmanović nije - Bez četvrtfinala za Srbe u Akapulku

Izvor mondo.rs

Kecmanović očekivano poražen od Nadala, Lajović kiksnuo.

Obojica srpskih tenisera zaustavljeni su u drugom kolu ATP turnira u Akapulku. Dok je za Kecmanovića to bilo i očekivano, poraz Lajovića je iznenađenje.

Dušan Lajović je noćas poražen od Sunvu Kvona, tenisera iz Južne Koreje koje je trenutno 76. reket sveta. Srpski teniser je za preko 50 pozicija bolje plasiran, pa je ovakav epilog veliko iznenađenje.

Lajović je već u prvom gemu tog meča stigao do brejka, a tada se činilo da će lako izaći na kraj sa malo poznatim teniserom iz Azije. Ipak, momak iz Južne koreje se nije predavao, pa u desetom gemu meča vratio brejk.

Naredna dva gema su takođe završena brejkovima, što nas je odvelo do taj-brejka, gde je 24. teniser sveta osvojio samo dva poena. Već tada je postalo jasno da stvari ne idu u dobrom pravcu.

Katastrofalan drugi set, nešto što će Lajović hteti što pre da zaboravi, završen je za samo 28 minuta. Srpski teniser, kom je šljaka omiljena podloga, nije osvojio nijedan gem u ovom delu igre, i uz tri pretrpljena brejka je ispraćen sa turnira (7:6, 6:0). Nešto slično kao Krajinović.

Daleko teži zadatak u istoj rundi imao je Miomir Kecmanović. Njemu je druga prepreka na turniru u Akapulku bio Rafael Nadal, a to je gotovo nemoguća misija. I pored sjajnog otpora, Španac je prošao dalje.

Meč je trajao preko sat i po vremena, a završen je rezultatom 6:2, 7:5 u korist drugog tenisera sveta. Miomir Kecmanović je tokom susreta dva puta uspeo da oduzme servis protivniku, ali su problemi pravili brejkovi koje stvarao Rafael Nadal, njih čak pet.

U narednom kolu ATP turnira u Akapulku igraće upravo teniseri koji su izbacili naše predstavnike. Rafael Nadal bi pobedom na ovom takmičenju mogao da se vrati na prvu poziciju, ali samo ako Novak Đoković izgubi svoj sledeći meč u Dubaiju.