Tenis

Đoković "delio packe" Hačanovu i osigurao ostanak na prvom mestu

Izvor mondo.rs

Najbolji teniser sveta se nije mnogo mučio u četvrtfinalu Dubaija.

Novak Đoković je u polufinalu Dubaija i narednog ponedeljka će sigurno biti prvi teniser sveta!

Osvajač 17 gren slem trofeja nijednog trenutka nije dovodio u pitanje plasman u narednu rundu takmičenja, ubedljivo savladavši Karena Hačanova - 2:0 (6:2, 6:2).

U meču koji je trajao jedan sat i šest minuta, Đoković je odlično servirao. Osvojio je 62% poena na prvi i čak 88% poena na drugi servis, i uz realizaciju 5/9 na brejk loptama, bilo je jasno ko će slaviti u ovom duelu.

U prvom setu, stvari su bile gotovo perfektne za srpskog tenisera. Posle razmenjenih gemova na startu meča, usledila su četiri uzastopna za Đokovića, uz dva brejka. Pri vođstvu 5:1 nekoliko grešaka je dovelo do toga da Hačanov "vrati" jedan brejk, ali je već u sledećem gemu ponovo kapitulirao na svoj servis i Novak time stiže do prvog seta.

U drugom su stvari tekle gotovo identično. Posle dva gema je bilo 1:1, da bi onda Đoković - koji je ranije imao posebnu poruku za Mariju Šarapovu - uz jedan brejk stigao do 4:1. Hačanov je prekinuo tu seriju, ali nije mogao da se spasi poraza.

Važna je činjenica da je Đoković ovim trijumfom obezbedio ostanak na prvom mestu ATP liste, bez obzira na rezultate Rafaela Nadala u Akapulku.

Da je Đoković ispao u četvrtfinalu, Španac je mogao trofejom u Meksiku da se vrati na prvu poziciju, ali od toga neće biti ništa. Štaviše, najbolji igrač sveta će nastaviti pohod na peti trofej u Dubaiju.

Novaku će u polufinalu protivnik biti Gael Monfis, koji je savladao Rišara Gaskea 6:3, 6:3.