Tenis

YouTube VIDEO dana: Momenat kada je Novak Đoković POSTAO "Lacoste"!

Izvor mondo.rs

Nepune tri godine kasnije, Đoković je otišao korak dalje od Renea, sedmostrukog gren slem šampiona i osnivača kultne robne marke. On je "postao" krokodil!

Izvor: YouTube/Screenhost

Novak Đoković proglašen je za "novog krokodila" - prvog posle Renea Lakosta, naglašeno je tog dana - kada je u maju 2017. postao zaštitno lice pariske modne kuće "Lacoste" i potpisao petogodišnji ugovor vredan 9,4 miliona dolara po sezoni, prema magazinu "Forbes".

Nepune tri godine kasnije, Đoković je otišao korak dalje od Renea, sedmostrukog gren slem šampiona i osnivača kultne robne marke.

On je "postao" krokodil!

Novak danas u 16 časova igra za petu titulu u Dubaiju protiv Stefanosa Cicipasa. Pratite finale uz Mondo.

U jednoj od brojnih spektakularnih razmena sa Gaelom Monfisom tokom dva i po sata međusobnog "istrebljivanja" u polufinalu turnira u Dubaiju, Đoković je u 33. godini izveo verovatno "najnižu" špagu na terenu od početka karijere, a nije da ih je bilo malo na tom putu.

Uz svakodnevni rad na snazi tela, ali i uma, najbolji teniser današnjice savladao je veštine koje su ga u zreloj fazi karijere učinile gotovo nepobedivim rivalom za nekoliko generacija igrača, u šta je ponovo mogao da se uveri jedan od njegovih "vršnjaka", Monfis.

Đoković i Monfis (sport)
Izvor: YouTube


Njemu ni tri meč lopte u petak nisu bile dovoljne da posle 15 godina i 16 pokušaja konačno savlada najveći izazov u karijeri.

U jednom trenutku, svestan da mu se sprema isto što i Rodžeru Federeru u poslednjem finalu Vimbldona, čovek kojeg je Đoković nedavno sklapajući foto-robot savršenog tenisera nominovao u kategoriji "najbolja fizička sprema" ostao je dugo da leži na plećima…


...pokušavajući da povrati dah, ustane i odšeta do stolice za odmor između gemova.


"Ball boy" je strpljivo stajao pored i nudio peškir 33-godišnjem atleti iz Pariza, koji je u tom trenutku delovao umornije psihički, nego fizički.


Teško je odrediti na koji način Đoković surovije "lomi" rivale, psihički ili fizički, od dana kada se vratio tenisu jači za pobedu nad sopstvenom psihom i fizikom... dobro, i za Marjana Vajdu.


Najveća i najduža kriza u neponovljivoj karijeri osvajača 17 gren slem trofeja poklopila se u velikoj meri sa "blokbaster" ugovorom, kakav "Lacoste" nije sklopio od osnivanja 1933. godine.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Kada je istrpela kritike i podsmehe zbog investiranja u igrača koji je doživeo strmoglav pad sa vrha, imućna porodica pokojnog Renea Lakosta već drugu godinu može da uživa u ulozi partnera budućeg najboljeg tenisera u istoriji.