Uživo

NIKO ne može da zaustavi Novaka: Trofej u Dubaiju, savršena 2020. traje!

Stefanos Cicipas je bio svežiji, ali džabe - Novak Đoković je na iskustvo i taktičku perfekciju došao do trofeja u Dubaiju, petog u karijeri. I čeka boljeg izazivača u ovoj sezoni u kojoj ima 18-0!

Rafael Nadal nije mogao da zaustavi Novaka Đokovića u Sidneju, Rodžer Federer i Dominik Tim imali su neuspešan pokušaj u Melburnu, dok je i Stefanos Cicipas morao da kaže "bolji si" u Dubaiju.

Đoković je osvojio 79. trofej u karijeri, i otkrio želju za 2020. godinu, pošto je taktički perfektnom partijom došao do petog pehara u Dubaiju savladavši mladog i upornog Stefanosa Cicipasa - koji ipak nije došao dovoljno dobro pripremljen na finale. Na kraju u dva seta - 6:3, 6:4!


Srpski teniser, koji je ranije sačuvao prvo mesto na ATP listi, do pobede je došao za samo sat vremena i 19 minuta u neuobičajenom mirnom finalu.

Nakon što se ekstremno "potrošio" protiv Gaela Monfisa, svog najboljeg izazivača u 2020. godini u kojoj ima skor 18-0, Novak Đoković je laganije ušao u meč, čuvao svoj servis, a onda dočekao finiš seta u kom je svom silom napao Stefanosa Cicipasa.

Nakon što je sačuvao brejk šansu na svoj servis, Nole je u prvoj prilici za "oduzimanje servisa" uzvratio Cicipasu i lako prvi set priveo kraju.

U drugom setu slična priča. Đoković je prvi stigao do brejka, doduše u ranijoj fazi (3:2), odmah je Cicipas uzvratio ribrejkom, međutim srpski teniser je najbolje ostavio za kraj. Sjajnom taktikom, pasivnijom igrom i čekanjem greške rivala - došao je do brejka, pa onda i trofeja u Dubaiju.

Na ovom turniru nije igrao od 2016. godine, a ukupno ga je osvojio peti put pošto je to prethodno radio 2009, 2010, 2011. i 2013. godine. 

Ima li boljeg izazivača?

Izvor mondo.rs
17:35

6:4 - KRAJ!

Novak Đoković osvojio je 79. trofej u karijeri... Sjajno!

17:26

5:4 - BREJK!

Majstor je Novak Đoković, to nije dovoljno spomenuti samo jednom u toku ovog meča...

Taktička perfekcija za sada, pametno "čeka" Cicipasa, koristi njegovu nervozu u svoju korist, a uz to igra kvalitetan tenis i osvaja važnije poene.

17:23

4:4 - Ne gubi glavu Novak

Mirno finale za sada, Novak uzima gem bez većih poteškoća i nadamo se da će kao i u prvom setu sada napasti Cicipasa.

17:19

4:3 - Servis za vođstvo!

Sva četiri poena u ovom gemu Cicipas je osvojio uz pomoć servisa koji ga u ovom trenutku odlično služi, tako da će Novak morati još malo da popravi igru kako bi došao do pobede.

17:16

3:3 - BREJK!

Ne da se Grk... 

Cicipas odmah vraća brejk možda i najboljim gemom na meču. Naterao je Novaka na duge razmene, koje Srbin nije dobio, dok je promenio prvi put i ritam na meču odigravši drop-šot. Izgleda da je to bila prava taktika.

17:10

3:2 - BREJK!

Nervozan je bio Cicipas i to Đoković koristi. "Nanjušio" je grešku, kojih je sve više kod Grka, pa je u ranijoj fazi ovog seta došao do brejka prednosti.

Ovako je bilo u prvom setu...

17:07

2:2 - Novo izjednačenje!

Dobra borba na početku drugog seta, Cicipas ubrzava ritam, traži i od roditelja savet, pa je dobio opomenu za "koučing". Nervozan je u potrazi za rešenjem kako da preokrene situaciju na terenu u svoju korist.

16:59

1:1 - Počeo je drugi set!

Sada se obrnula situacija na terenu - Cicipas je uz dosta muke, i to posle 0:30, došao do vođstva, da bi Đoković potom bez izgubljenog poena dobio gem. 

16:51

6:3 - GEM! SET!

Novak Đoković verovatno nije bio bolji teniser u ovom setu, ali je svoju taktiku pretvorio u set. Imao je tek četiri vinera u ovom setu, sedam manje od Cicipasa, ali važniji poeni pripali su njemu. Spasao je brejk loptu, pa prvu pretvorio u vođstvo, a onda mirno priveo set kraju.

16:47

5:3 - BREJK!

Novak je čekao kraj seta i onda "dodao gas". Fantastičan gem za njega, bio je pasivan, pozivao je Cicipasa na mrežu, a onda sa osnovne linije odigrao pasing šot za dva gema prednosti. Servira za set...

16:42

4:3 - Vodi opet Novak!

Cicipas je siguran na svoj servis, dok je Đoković i dalje neubedljiv, međutim Grk ga ne ugrožava u meri u kojoj je to zamislio.

16:35

3:2 - Spašava Novak!

Prvi put od početka meča suočio se sa brejk šansama za rivala, međutim uspešno je rešio i taj problem i ponovo poveo na ovom meču. Čini se da je daleko od najboljeg izdanja, ali nadamo se da će dodati gas.

16:28

2:2 - Dobar je Cicipas!

Dva asa i viner iz forhenda... Igra zaista kvalitetan tenis Stefanos Cicipas i ne dozvoljava Đokoviću, koji je imao dva poena u ovom gemu, da mu pokvari planove.

16:24

2:1 - Novak opet vodi

Nije to savršeno, nije briljantno, ali za sada Novak Đoković dolazi do gemova na svoj servis uz maaale poteškoće. Cicipas nije zapretio brejkom i za sada je Đokoviću najvažnije da se održava u meču do dodavanja gasa.

16:19

1-1 - Cicipas je baš motivisan

Novak bez osvojenog poena na servis odličnog Cicipasa koji deluje baš sveže.

16:18

1:0 - Lepo!

Dobar početak za Novaka, mada nije bilo savršeno. Cicipasa je nervirao zvuk foto-aparata zbog čega je bila i mala pauza, pa čak i začuđenost svih aktera...

16:15

Počelo je!

Novak Đoković počeo je duel protiv Stefanosa Cicipasa s kojim ima skor 2-2. Srećno!

14:57

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz naš portal tokom popodneva, pratićemo novo Novakovo finale uživo.

Ukratko

  • Novak je pobedio 2:0 (6:3, 6:4)
  • Ovo mu je peti trofej u Dubaiju, a 79. u karijeri.
učitaj još +