Tenis

Đoković slučajno otkrio svima: Hoću da ostanem neporažen ove sezone!

Izvor mondo.rs

Srpski teniser posle osvajanja trofeja u Dubaiju nije mogao da sakrije šta je zamislio u 2020. godini.

Čujte i počujte - Novak Đoković je saopštio cilj za 2020. godine, a kada se Srbin nameri na nešto - obično to i ispuni...

Posle osvajanja petog trofeja u Dubaiju, i čak 79. u karijeri, najbolji teniser sveta obelodanio je svetu zacrtani cilj za ovu sezonu. Prvo mu se "otelo" da se šali, a onda je shvatio da nema potrebe da bude lažno skroman.

Možda će vas zanimati


"Hoću da ostanem neporažen cele sezone... Šalim se, u stvari - ne šalim se!", saopštio je svima Novak Đoković koji u ovom trenutku ima 18-0 u 2020. godini.

Njegov rekord je 43-0 iz 2011. nakon što je godinu ranije promenio ishranu shvativši da je netolerantan na gluten. Njegov nestvarni niz zaustavio je Rodžer Federer u polufinalu Rolan Garosa.

"Imao sam dobar početak sezone na ATP Kupu, pa sam nastavio dobro u Australiji i ovde. Što više pobeđujem to ću imati više motivacije da ostvarim taj cilj", kazao je Đoković koji se osvrnuo i na čitavu nedelju u Dubaiju.

"Sjajna nedelja. Danas protiv Cicipasa nije bilo lako, ima je sjajnu seriju ovde, imao sam sreću da zadržim servis na početku. Isti scenario u drugom setu, bilo je neizvesno, iako sam dobio 2:0. Hvala svim navijačima što ste dolazili i podržali nas. I moj trener Goran je ovde osvojio trofej pre par decenija, volim da budem ovde!".



Đoković je podsetio da je dan ranije bio na poen od poraza protiv Monfisa, i da je to sport, dok je Cicipas dodao da je njegov rival bio neverovatan, ali...

"Padaću dok ne ustanem. To je krug dok ne uspem, ponavljaću greške, važno je da verujete!", kazao je Grk koji je čestitao Đokoviću na fantastičnoj partiji u finalu Dubaija.

Rekord je 43-0 iz 2011. nakon što je 2010. provalio da je netolerantan na gluten
Zaustavio ga je Federer u polufinalu Rolan Garosa ali je posle na Vimbldonu u dva dana postao i Broj 1 i ša,ion