Tenis

Mala Olga opet "bije": Tri u nizu i... idemo dalje

Autor Mirjana Šegan

Olga Danilović boriće se za polufinale čelindžera u Indijan Velsu

Olgi Danilović prija Kalifornija. Srpska teniserka zabeležila je treću pobedu u nizu na čelindžeru u Indijan Velsu i izborila plasman u četvrtfinale.

Devetnaestogodišnja igračica je u trećoj rundi savladala Kineskinju Žu Lin, koja je čak 107. mesta bolje plasirana na WTA listi.

Olga, 179. igrača na svetu, protiv osmog nosioca upisala je trijumf bez izgubljenog seta - 6:4, 7:5, nakon 97 minuta igre.

Danilovićeva je tako napravila uspešan niz od tri vezana meča prvi put posle septembra prošle godine, kada je osvojila turnir ITF serije u švajcarskom Montreu.

Ove godine nastupala je na Australijan Openu, ali je već u drugom kolu kvalifikacija pretrpela poraz od Ruskinje Varvare Gračeve, potom je sa selekcijom Srbije igrala na turniru u Luksemburgu i obezbedila plej-of za plasman u kvalifikacije Svetske grupe Fed kupa, pošto je ostvarila skor 1-1, a na mini turneji po SAD krenula je iz Santa Fea, gde je na ITF turniru pretrpela poraz u četvrtfinalu.

Protivnica Olgi Danilović u četvrtfinalu na čelindžeru u Indijan Velsu biće iskusna Ukrajinka Lesija Curenko, pre godinu dana 23. na svetskoj rang listi, sada na 127. mestu.

Olgi i 11 godina starijoj Curenko to će biti prvi međusobni duel u karijeri.

Čelindžer u Indijan Velsu igra se za ukupni nagradni fond od 162.480 dolara.