Tenis

Đoković na ćirilici podržao litije u Crnoj Gori: Za bratski narod!

Autor Milutin Vujičić

Najbolji srpski teniser Novak Đoković javno se oglasio povodom masovnih protesta građana u Crnoj Gori koje je izazvao kontroverzni verski zakon.

Novak Ðokovic oglasio se ovog popodneva na svom Twitter profilu i podržao masovne proteste gradana u Crnoj Gori koji su nezadovoljni kontroverznim verskim zakonom koji je usvojen krajem 2019. godine, a oko kog se digla "bura" na Balkanu.

“Pozdrav i podrška za bratski narod u Crnoj Gori”, napisao je Ðokovic i na Twitteru postavio fotografiju sa nedavnog protesta u Podgorici.

Na ovo mu je odgovorio Nikola Mirotic, košarkaš Barselone crnogorskih korena, zahvalivši mu se i porucivši da "njegova podrška mnogo znaci".

Od ranije je vec poznato da Ðokovic podržava litije širom Crne Gore pošto je sveštenik Boris Radovic, na jednom od prethodnih skupova pocetkom februara, obelodanio da je srpski teniser pružio podršku u telefonskom razgovoru sa gradonacelnikom Opštine Budva Markom Carevicem.

Novi sporni Zakon o slobodi veroispovesti predvida oduzimanje imovine verskim zajednicama koje ne mogu da pokažu da su bili vlasnici imovine pre 1918. godine.