Tenis

Virus se brzo širi i u SAD: Bez tenisa i u Majamiju, bez publike u NCAA!

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.rs

Nove vanredne mere u Americi.

Ozvaničeno je da će prva NBA utakmica biti odigrana bez publike zbog virusa korona, a to će biti samo početak konkretnih mera u SAD.

Nakon što je otkazan Indijan Vels, u sredu tokom večeri/noći trebalo bi da stigne potvrda da neće biti odigran ni turnir u Majamiju, prvobitno zakazan za period od 25. marta do 5. aprila.

Naravno, Novak Đoković imao je taj turnir u rasporedu, ali je izvesno da ni na njemu neće moći da nastupi zbog virusa korona, objavio je "Njujork Tajms".

Istovremeno kada je to najavljeno, oglasila se i Nacionalna asocijacija koledž sporta ("NCAA"), najavom da na predstojećem završnom turniru košarkaša i košarkašica neće biti publike.

"U skladu sa savetima zdravstvenih zvaničnika i sa zaključicima našeg panela o virusu 'Covid-19', odlučeno je da predstojeći događaji našeg šampionata budu odigrani samo uz prisustvo neophodnog osoblja i ograničenog broja članova porodica. Shvatam koliko je ovo razočaravajuće za sve ljubitelje našeg sporta, ali ova odluka je doneta na osnovu toga koliko se brzo virus 'Covid-19' širi u SAD. Ova odluka je u najboljem interesu javnog zdravlja, uključujući i zdravlja naših trenera, članova administracije, navijača i najvažnije, naših studenata-igrača", saopštio je direktor "NCAA" Mark Emert.

Nažalost, ove godine će "Martovsko ludilo" biti "Martovski karantin", dok se društvenim mrežama u sredu širila i glasina da bi ATP mogao da uvede tromesečno otkazivanje turnira zbog vanredne situacije usled virusa korona.

Tagovi