Tenis

Ne igra se ni Fed kup: Srbija - Kanada odloženo, pomera se i finale

Autor Mirjana Šegan

Predsednik Međunarodne teniske federacije Dejvid Hagerti obavestio javnost da se zakazani dueli u Fed kupu odlažu do daljeg zbog korona virusa

Izvor: MN Press

Nakon što su otkazani najveći teniski turniri - mastersi u Indijan Velsu i Majamiju, i čelnici Međunarodne teniske federacije (ITF) odlučili su da prekinu takmičenje u Fed kupu zbog pandemije korona virusa.

Predsednik ITF Dejvis Hagerti objavio je da se finalni turnir Fed kupa, koji je trebalo da se održi po novom formatu u Budimpešti, i mečevi plej-ofa, zakazani za april, odlažu do daljeg.

To znači da ni selekcija Srbije neće igrati duel baraža protiv Kanade za popunu Svetske grupe Fed kupa, koji je bio zakazan za 17. i 18. april u našoj zemlji.

"Veoma smo razočarani što smo morali da donesemo ovakvu odluku, ali smemo da rizikujemo bezbednost i zdravlje teniserki, selektora, službenika ili gledalaca", naveo je Hagerti.

Osim duela Srbije i Kanade odloženi su i mečevi Poljska - Brazil, Meksiko - Velika Britanija, Letonija - Indija, Japan - Ukrajina, Rumunija - Italija, Argentina - Kazahstan i Holandija - Kina., ali i finalni turnir u prestonici Mađarske na kojem je od 14. do 19. aprila trebalo da nastupi 12 selekcija.

"Novi termini održavanja mečeva baraža i finalnog turnira Fed kupa biće objavljeni u dogledno vreme i zavisiće isključivo od situacije oko korona virusa", naveo je predsednik ITF.

Fed kup reprezentacija Srbije je u grupnoj fazi za baraž u Luksemburgu u februaru savladala selekcije domaćina, Švedsku i Sloveniju i obezbedila plej-of za plasman u kvalifikacije Svetske grupe Fed kupa protiv Kanade. Taj duel, kada god bude na programu, igraće se u Srbiji, ali grad domaćin još nije određen.