Tenis

Toni Nadal prepoznao NOVOG "kralja šljake": Posle Rafe, Tim!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Stric Rafaela Nadala je ponudio odgovor.

Teniska sezona je prekinuta i nećemo imati prilike da gledamo ATP i WTA tur bar još neko vreme. Zbog pandemije korona virusa je doneta odluka da ćemo drugi grend slem sezone Rolan Garos zapravo gledati na jesen, posle US opena.

Sezona na zemljanoj podlozi je odložena, ali kada god taj turnir bude bio odigran, favorit će biti Rafael Nadal, neprikosnoveni "kralj šljake".

Ali Nadal, kao i Rodžer Federer i Novak Đoković, neće igrati tenis doveka (valjda) i jednog dana u budućnosti neko drugi će biti "najbolji šljakaš". Ko bi to mogao da bude?

Odgovor je pokušao da da Toni Nadal, stric legendarnog Španca i njegov nekadašnji trener.

"Teško je biti kao Rafael. Bio sam savremenik Bjorna Borga, koji je bio čudovište, delovao mi je neverovatno, ali njegovi rekordi su srušeni", rekao je Toni Nadal.

Ipak, on je odabrao jednog igrača koji bi mogao da bude naslednik njegovog bratanca - Dominika Tima.

"Onaj koji je najbolje pozicioniran da zameni Nadala je Dominik Tim, jer se lako prilagođava šljaci. Nadam se da ga Tim neće zameniti ove godine, ali verujem da u budućnosti hoće", zaključio je Toni.

Nadal i Tim su se do sada susreli 14 puta, a Španac vodi 9-5 u pobedama. Dva puta su igrali u finalima Rolan Garosa (2018. i 2019:) i oba puta je slavio Nadal.

Ipak, poslednji meč na gren slemu pripao je Austrijancu, kojeg je u finalu zaustavio Novak Đoković.