Tenis

Del Potro se priseća Noletovog bolnog poraza: Taj meč je promenio sve

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Argentinac je pričao o svom najvećem protivniku - povredama.

Koliko je taj čovek samo imao povreda... Huana Martina del Potra teniska karijera nije mazila, a on je i trenutno povređen.

Argentinski teniser je putem društvenih mreža razgovarao sa svojim sunarodnikom Manuom Đinobilijem, gde se prisetio nekih važnih momenata u svojoj karijeri.

"Povrede su bile moj najveći protivnik tokom karijere. Osećao sam da mogu da nadigram svoje rivale na terenu kada sam se vratio 2018. godine. Igrao sam finale US Opena, a onda se povreda ponovo dogodila. Bilo mi je izuzetno teško", priznao je popularni "dobroćudni div iz Tandila".

Del Potro je ponovo operisao koleno i od te povrede se trenutno oporavlja. Mnogi i dalje sumnjaju hoće li uspeti da na terenu bude onaj stari, dok neki pomišljaju da bi mogao i da okonča karijeru.

"Želim da igram ponovo, ali je izuzetno teško. Doktori su optimistični, ali teško mi je kada se neke stvari ne dese kako sam zamislio."

Argentinac je u karijeri osvojio jedan gren slem, na US openu 2009. godine, a otkrio je da je 2016. bio blizu penzionisanja. Onda se desio meč u 1. kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

"Mislio sam da ću da odustanem. Nisam mogao da prihvatim činjenicu da ne mogu da udaram lopticu kao ranije. Emotivno mi je bilo teže nego fizički. Ali posle pobede nad Novakom Đokovićem u prvom kolu olimpijskog turnira sve se promenilo. Stekao sam samopouzdanje i nastavio."

On je potom još jednom stigao do finala na poslednjem gren slemu sezone, ali je tada Đoković bio uspešniji.

Nova povreda je donela nove sumnje...