Tenis

Delovi US Open kompleksa postaju bolnica

Izvor mondo.rs

Ozbiljna je kriza u Njujorku.

Tenisa nema, teniseri su na prinudnim godišnjim odmorima, a teniski turniri se redom otkazuju. Najmanje do 8. juna se ništa neće igrati, a možda i kasnije.

Pitanje je šta će biti sa US Openom. Vimbldon razmišlja o odlaganju, Rolan Garos se ''samoodložio'' za jesen, a američki Gren slem je u magli. Posebno sada, nakon što su određeni delovi kompleksa postali privremene bolnice.

Teniski savez SAD saopštio je da će u okviru kompleksa biti postavljene privremene bolnice, sa kapacitetom od 350 kreveta. Ovo će trajati dok traje pandemija korona virusa, ali u tim bolnicama neće biti oboleli od bolesti koja je pokosila svet.

Takođe, kuhinje u okviru teniskog centra u Njujorku će pripremati pakete i odbroke za lekare, volontere, pacijente i ostale, a do sada je spremljeno oko 25 hiljada obroka.

Ovakve odluke u SAD nisu iznenađenje, pošto već sada postoje problemi sa smeštajnim kapacitetima u bolnicama. Projektovano je da se kapaciteti u narendom periodu uvećaju za 87 hiljada.

Do sada, u Americi ima preko 160 hiljada zaraženih, a trenutno je Njujork jedno od najvećih svetskih žarišta. Očekuje se da i u narednom periodu bude značajnog porasta broja zaraženih u Severnoj Americi.

Tagovi