Tenis

Surova realnost: Izner je rekao ono što Nole, Nadal i ostali najmanje žele

Autor Mirjana Šegan

Amerikanac smatra da se teniseri neće još dugo vratiti na teren

Džon Izner poput većine profesionalnih sportista pokušava da ostane aktivan i u dobroj formi dočeka nastavak sezone, kada teniseri konačno dobiju zeleno sveslo da se mogu vratiti na teren posle pandemije korona virusa.

Već gotovo mesec dana turniri se ne igraju, Rolan Garos je pomeren, prestižni Vimbldon otkazan, a ATP je zvanično suspendovao sezonu do sredine jula, mada je veliko pitanje da li će i tada moći da se nastavi takmičenje.

Visoki Amerikanac nije preterani optimista.

"Definitivno je za tenis drugačije nego za neke druge sportove. To je moje mišljenje, i nadam se da nisam u pravu, ali imam osećaj da je tenis među poslednjim sportovima koji će dobiti dozvolu da se nastavi, jer je internacionalni", poručio je za ESPN Izner, nekada osmi teniser sveta.

Objasnio je da postoje dva razloga za tako nešto.

"Najpre će biti teško organizavati taj prvi turnir posle pauze, ko god bude domaćin kada stvari ponovo budu pod kontrolom. Zemlje i gradovi mogu imati različita pravila i propise o tome ko može da dođe i takmiči se i kakvu proceduru mora da prođe svaki igrač. Nastavak takmičenja je, realno, pod velikim znakom pitanja jer su teniseri raštrkani po celom svetu i treba organizovati putovanja", naveo je Amerikanac, koji trenutno zauzima 21. mesto na ATP listi.