Tenis

Đoković: Ovo nisam doživeo 15 godina

Autori Mladen Šolak Pavle Knežević

Tenis je možda i najinternacionalniji sport, tako da je svakom igraču čudno kada provodi mnogo vremena na jednom mestu.

Izvor: MN Press

Novak Đoković je, kao i većina planete, u izolaciji zbog pandemije virusa korona, a večeras je otkrio da mu je kao teniseru jako teško da bude na jednom mestu toliko dugo.

Prvi teniser sveta to je rekao u uživom razgovoru sa svojim vršnjakom i prijateljem Endijem Marejom.

"U Španiji sam trenutno. Lepo je vreme , ne mogu da idem na plažu, ne mogu da šetam, ali ne možemo da se žalimo, mnogi u Evropi i Americi imaju problem jer ne mogu da idu. Mi imamo sreće i zavalni smo zato što imamo kuću sa dvorištem", rekao je Đoković.

Dug boravak na jednom mestu je nešto što je potpuno strano za svakog tenisera.

"Španija je zemlja koja, uz Italiju, prolazi kroz najteži period. Ovo je već šesta nedelja u kojoj smo 24 sata u karantinu. Čudno je za tenisera da bude u jednom mestu više od pet-šest nedelja. Ovo nisam doživeo 15 godina, ali srećan sam jer sam sa decom", rekao je Đoković.

Nole se prisetio svoje najozbiljnije povrede, kada je odsustvovao pola godine na početku 2018.

"Bilo je teško 'skinuti se' sa tog adrenalinskog naboja. Teniseri, kao i svi sportisti, uvek imaju taj naboj, treba nam takmičenje, izazivanje na svakom polju života. Osetiš sve vreme kao da ne možeš da se potpuno opustiš. Naravno da svi imamo način da se opustimo, ali nikad se potpuno ne opustiš. To je bilo prvi put od kada sam teniser da imam šest meseci. Bio sam srećan tada što sam kod kuće, da mogu da radim neke stvari", ispričao je Đoković.