Tenis

Kom se to Srbinu divi Novak Đoković? Poslušajte!

Autori Mladen Šolak Milutin Vujičić

"On je razumeo važnost uma", naglasio je srpski teniser u Instagram intervjuu.

Srpski teniser Novak Đoković nalazi se u Madridu zajedno sa svojom porodicom, a poslednjih nekoliko dana aktivan je na društvenim mrežama putem kojih razgovara sa prijateljima.

Instagram "lajvovi" sa Endijem Marejem, Stenom Vavrinkom i Fabiom Fonjinijem izazvali su mnogo pažnje, najviše onaj sa još osam srpskih sportista, a ovog popodneva odlučio se da popriča sa svojim dugogodišnjim prijateljem Šervinom Džafarijehom.

U pitanju je osnivač "Simbiotike" sa kojim Đoković sarađuje na "sportskoj ishrani i blagostanju". Tema je bilo mnogo, ali jedna je "iskočila".

Đoković je upitan kome se divi...

"Jedan od ljudi kojima se celog života divim, iako nisam živeo u njegovoj eri. Ostavio je ogromnu zaostavštinu svima nama. On se zove Nikola Tesla. Mnogi koji gledaju verovatno znaju ko je on. On je jedan od najvećih razloga zašto imamo ovaj 'live' i sve što je bežično je njegov izum", rekao je Novak.

"Jedan od njegov citata koji često ponavljam je da čovek mora biti razuman da razmišlja jasno, ali može da razmišlja duboko i da bude prilično lud. On je shvatio značaj očuvanja mirnog uma, povratka sebi... Težiti ka tome da bude u perfektnoj harmoniji. Vibracija mu je dozvoljavala da kreira i onda je mogao da koncipira sve svoje naprave, izume, ideje... ", dodao je Đoković.

Novak Đoković Nikola Tesla (SPORT)
Izvor: YouTube/Djoker Nole

Prethodnih dana Novak Đoković bio je u žiži javnosti zbog izjave o vakcinaciji protiv korona virusa koja je izazvala mnogobrojne reakcije, kako u domaćim i stranim medijima, tako i od nekadašnjih rivala u ovom sportu poput Endija Rodika.