Tenis

Eto prognoze: Đoković će imati najviše slemova, njega jedinog proučavam

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Nastavlja se "debata svih debata" u svetu tenisa.

Debata o tome ko će biti najbolji teniser sveta svih vremena čini se da nikad nije bila aktuelnija. Teniska sezona je već uveliko prekinuta i pitanje je kada će se nastaviti, pa ljubitelji "belog sporta" širom sveta ocenjuju karijere Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Trio tenisera koji vlada tenisom već punih 15 godina je ujedno i trio koji ima svoje favorite u trci za najboljeg ikada.

Svoje viđenje ove konverzacije ponudio je Pol Džab, britanski teniser.

“Jedini igrač za kojeg bih rekao da ga proučavam i od kojeg učim najviše jeste Novak Đoković. Volim da svoju gradim na osnovu njegove, tako da ga mnogo gledam. Ali gledam mnogo i druge igrače kako bih video šta oni rade dobro“, kaže ternutno 623. igrač na ATP listi.

On smatra da će upravo Beograđanin biti najbolji svih vremena.

“Đoković će završiti sa najviše Gren slem titula. S obzirom na to koliko je dominantan, teško je odabrati nekog drugog, nivoima je iznad svih ostalih“, dodaje Džab.

Pomenuti trio tenisera je osvojio ukupno 56 gren slem trofeja, od kojih je Federer na 20, Nadal trenutno ima 19, dok je Đoković posle trijumfa na Australijan openu ove godine stigao do 17 titula na turnirima "velike četvorke".