Tenis

Ljubičić pričao o Federerovom odlasku u penziju

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Švajcarac na leto slavi 39. rođendan.

Rodžer Federer kao da je znao koji je idealan trenutak da ode na operaciju kolena. Švajcarac se na takav potez odlučio nedugo nakon Australijan opena, a potom je teniska sezona prekinuta zbog pandemije korona virusa.

Niko još ne zna kada će ona biti nastavljena, a mnogi se pitaju i kako će uticati na osvajača 20 gren slem trofeja, imajući u vidu da je u poznim igračkim godinama.

O svemu tome, kao i eventualnom odlasku u penziju, govorio je Ivan Ljubičić, njegov trener.

"Rodžer se oporavlja, na rehabilitaciji je posle operacije. Za nas se ništa nije promenilo. Iako se dosta toga nesrećnog desilo, program je isti kao i da nema virusa", kaže nekadašnji treći teniser sveta za "Skaj sport".

Hrvat se osvrnuo i na planove za narednu godinu.

"Nismo još razgovarali o 2021. godini. Vreme sigurno neće da se zaustavi i sledeće godine će imati 40, ali on mi još nije ni u kakvom smislu nagovestio povlačenje."

Ljubičić je dodao da trenutno nije moguće znati kada će se teniska sezona nastaviti.

"Verovatno će se oni sa više iskustva bolje vratiti na teren, ali, realno gledajući, ne znamo šta će se desiti."

Federer je nedavno predložio da se muški i ženski tenis udruže pod jednu organizaciju, a nije iznenađenje da ga Ljubičić u tome podržava.

"Voleo bih da vidim jedan vladajući organ u tenisu. Ako bi se takav proizvod plasirao mogao bi da ima duplu vrednost od sadašnje, a mislim da bi i televizije kupovale potpuna prava na teniske turnire i u muškoj i u ženskoj kategoriji. Ideja je sigurno dobra, ali i kada bi se ona ostvarila moralo bi mnogo toga da se još uradi", zaključio je Ivan Ljubičić.