Tenis

Igra se tenis u doba korone, evo ko učestvuje i kako će sve izgledati!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Sve je potvrđeno i čeka se naredni vikend!

Teniska sezona prekinuta je još početkom marta, pre skoro dva meseca, ali sada se "beli sport" vraća!

Doduše ne u svom uobičajenom formatu, ali teniskih mečeva između profesionalnih igrača će biti već naredne sedmice!

O čemu se onda zapravo radi?

Uskoro počinje "UTR Pro meč serija", takmičenje u Vest Palm Biču u Sjedinjenim Državama. Tamo će se od 8. do 10. maja takmičiti četvorica tenisera, dok će isto učiniti i četiri teniserke od 22. do 24. maja.

Učesnici u muškoj konkurenciji su Mateo Beretini, Rajli Opelka, Tenis Sandgren i Tomi Pol. Italijan je osmi teniser sveta i bio je polufinalista US opena prošle godine, dok su tu i tri Amerikanca, rangirani na 39, 55. i 57. mestu ATP liste.

U ženskoj konkurenciji će tu biti tri Amerikanke. Alison Riske je 19. na WTA listi, Amanda Anisimova je 28, dok je Danijel Kolins 51. igračica sveta. Njima će se pridružiti i Australijanka Ajla Tomljanović (58. na WTA listi).

Ali kako će se odigrati ovaj turnir usled pandemije korona virusa?

Takmičenje se održava na privatnim terenima gde neće biti dozvoljeno prisustvo publike, ali daleko od toga da je to jedina promena. Neće biti linijskih sudija, a ni skupljača loptica, dok će i igrači imati nove zadatke.

To znači da će sami morati da idu po loptice, a i te loptice će biti posebno obeležene. Razlog je taj da bi svaki takmičar imao zasebno svoje loptice koje će samo on koristiti prilikom servisa, kako bi se u potpunosti minimizirala mogućnost bilo kakvog kontakta sa protivnikom.

Sve ovo prenosiće američki "Tennis Channel", koji će u svom komentatorskom timu putem Skajpa imati i Endija Rodika, nekadašnjeg svetskog broja jedan.

Naravno, ovo nije zvanično ATP ili WTA takmičenje, ali je ohrabrujuće je da će biti odigrano...

Tagovi