Tenis

WTA i ATP da se ujedine? Zašto da ne...

Izvor Beta

"Ne bojim se spajanja. Sigurno bih bio prvi koji bi to podržao... To je očigledno dug i krivudav put, ali mislim da ima smisla", izvršni direktor Ženske teniske asocijacije (WTA) Stiv Sajmon.

Izvršni direktor Ženske teniske asocijacije (WTA) Stiv Sajmon podržao je spajanje sa Asocijacijom teniskih profesionalaca (ATP), a nakon poziva koji je uputio Švajcarac Rodžer Federer.

Sajmon je u intervjuu za Njujork Tajms izjavio da ujedinjenje te dve organizacije ima smisla.

"Ne bojim se spajanja. Sigurno bih bio prvi koji bi to podržao... To je očigledno dug i krivudav put, ali mislim da ima smisla", rekao je Sajmon.

Možda će vas zanimati


Švajcarski teniser Rodžer Federer predložio je prošlog meseca ujedinjenje ATP i WTA.

"Pitam se... Da li sam ja jedini koji misli da je sada vreme da se muški i ženski tenis ujedine i budu kao jedno", napisao je Federer na svom tviter nalogu.

Tu njegovu ideju odmah je podržao Španac Rafael Nadal, baš kao i legendarna Bili Džin King.

"Slažem se i to govorim od ranih 1970-tih. Jedan glas, žene i muškarci zajedno... Neka se to i dogodi", rekla je ona.

Sajmon je u intervjuu Njujork Tajmsu rekao da je ujedinjenje i dalje na neki način u dalekoj budućnosti.

Međutim, neizvesnost uzrokovana pandemijom korona virusa mogla bi dati podsticaj za postizanje sporazuma o spajanju.

"Ovo je jedinstveno vreme. Kriza i izazovi ponekad mogu pružiti i priliku... Ako se slažete oko cilja, stvari obično možete i brže da završite", rekao je Sajmon.

Zbog pandemije korona virusa profesionalna teniska sezona suspendova je najmanje do polovine jula. I WTA i ATP su bili primorani da preduzmu mere smanjenja troškova otkako je počela kriza.

Sajmon je, međutim, istakao da spajanje nije potrebno kako bi se osigurao opstanak WTA.

"Ne radi se o pokušaju da se spasi WTA. Bićemo dobro, ali pogledajte, ako ćemo raditi pravu stvar i napokon spojiti sport, mislim da bi WTA dao veliku podršku tom konceptu", rekao je Sajmon.

Tagovi