O NAPADIMA

Hrvat brani Novaka od kritičara: Ako hoće neka udara i glavom o zid!

Autor Milutin Vujičić

"Okrutni su ljudi, tako na Balkanu", poručuje Borna Ćorić.

Novak Đoković sveta je poslednji meč u 2020. godini odigrao još krajem februara, ali je bez obzira na to u žiži javnosti otkako je nastupila pandemija korona virusa...

Najbolji teniser prvo je pokrenuo akciju za pomoć slabije rangiranim teniserima, i nije dobio podršku svih, da bi neteniskim izjavama zaslužio kritike mnogih. Prvo je "pod lupom" bio njegov stav o vakcinama protiv korona virusa, da bi se ovih dana Đoković u negativnom kontekstu "provlačio" kroz medije zbog toga što tvrdi da je video ljude koji "pretvaraju zagađenu vodu u lekovitu".

Sve ove informacije brzo su se raširile po svetu, a stigle su i do hrvatskog tenisera Borne Ćorića koji je o Novaku Đokoviću govorio u podkastu "Inkubator".

"Meni je Novak super lik, imamo dobar odnos", kazao je Borna Ćorić.

Na turnirima često zajedno treniramo, obožavam da radim s njim. Ima neverovatnu tehniku i samo kada ga kopiram igram pet puta bolje nego inače. Donosi veliki fokus na trening, vodi računa o svakom detalju i od njega može mnogo da se nauči. Posle svakog treninga s njim kada se vraćam kažem 'je*ote, ovo moram da zapišem'. Čak i da ne pričamo o tenisu naučim puno", rekao je Ćorić.

Hrvatski teniser, trenutno 33. igrač sveta, kazao je da poput Novaka voli "alternativnu medicinu", iako je ne upražnjava toliko, ali ističe da je meditacija dokazana da pomaže...

"Novak  takođe jede na poseban način... Uopšte ga ne osuđujem, nemam zbog čega jer je njegov izbor. Ako njegovom telu to prija, zašto da ne? Šta god da pomaže, pa makar i udaranje glavom u zid", naveo je Borna Ćorić.

22.5.1987. Novak Đoković
Izvor: MN Press

Momak iz Zagreba osvrnuo se i na kritike koje stižu iz Srbije kada Novaku ne ide dobro.

"Možda su ga malo više kritikovali u njegovoj zemlji... Daj meni da igram tako loše, pa da padnem na treće ili četvrto mesto. To je sve relativno. Okrutni su ljudi, tako na Balkanu. Ja ne smem da izgubim od igrača koji je 70, a on od 10. na svetu. To su već kritike. Mogu da razumem ljude koji se ne bave tenisom i vide samo rang listu, ima igrača koji su 200. i igraju fenomenalno".

Borna Ćorić do sada  nije uspeo da pobedi Đokovića, sastali su se ukupno tri puta, poručuje da je to moguće samo ako Srbin bude imao loš dan...

"Novak i dalje pravi uspehe. Toliko je grend slemova osvojio i može još, ne vidim mu kraj. Način na koji pazi na svoje telo, koliko je detaljan, mislim da može da igra do 40. godine", rekao je Ćorić i poručio da je za njega Đoković najbolji svih vremena.