OŠTRE REČI

"TIPIČNO SEBIČAN" - Federer neće tenis bez publike, kolega ga ISPROZIVAO

Autor Nebojša Marković

Australijanac se ne slaže sa Švajcarcem.

Tenisa nema već više od dva i po meseca i zvaničnih takmičenja na ATP i WTA turu neće biti još dugo.

U medijima se pominjala mogućnost da se takmičenja vrate pred praznim tribinama, što je započelo novu debatu u svetskom tenisu.

Možda će vas zanimati

Rodžer Federer je među prvima izašao sa stavom da bi to bilo pogrešno i da ne bi voleo da se tako nešto dogodi.

Pominje se da bi početak povratka tenisa na terene morao da bude takv, zbog US opena i Rolan Garosa, gde ne postoje uslovi da se gren slemovi odigraju pred publikom.

"Ne mogu da zamislim da se takmičim na praznom stadionu. Nadam se da se to neće dogoditi. Mislim da bi trebalo da sačekamo pravi trenutak i da se vratimo na teren bar sa delimično punim stadionom. U suprotnom je teško da igraš iza zatvorenih vrata", rekao je Federer nedavno u razgovoru sa Gustavom Kuertenom.

Švajcarac ne žuri sa povratkom na teren, pre svega zbog povrede kolena, ali neki očigledno smatraju da je to zbog toga što ne mora da brine o svojim primanjima.

Sa njime se ne slaže Endrju Heris, Australijanac koji je trenutno 202. teniser sveta.

"Šta kažete da se Tur vrati kada to bude bezbedno kako bi igrači mogli da se bore za zarade? Standardna sebičnost od Federera", napisao je Heris na Tviteru. Potom je nastavio:

"To bi trebalo da se dogodi. A ne zato što Federer ima druge želje", zaključio je Heris, mada je potom obrisao tvit kako se ne bi videlo šta je pisao.