REKAO JE SVOJE

Đokovića su kritikovali MNOGI, ali Nadal je stao u njegovu odbranu!

Autor Nebojša Marković

Svetski teniski "broj dva" razmišlja kao i "broj jedan".

Ideja Novaka Đokovića da 100 najbolje plasiranih tenisera na svetu treba da finansijski pomognu one slabije rangirane u vreme krize koju je izazvala pandemija korona virusa do sada je nailazila na oprečna mišljenja.

U početku su mnogi bili oduševljeni predlogom, da bi se vremenom javljao sve veći broj tenisera, teniserki i teniskih novinara koji su bili spremni da kritikuju Đokovićev predlog.

Dominik Tim je bio prvi, potom su se pojedini javljali i kako je nedovoljno da Đoković - koji se oglasio povodom ubistva Džordža Flojda - kao najbolji teniser sveta donira samo 30.000 dolara, ali sada je u njegovu odbranu stao Rafael Nadal!

Španac očigledno misli da je Đokovićeva ideja validna i da treba pomoći igraćima koji najviše osećaju ekonomske posledice zbog prekida sezone.

"Pokrenute su različite mere, jedna od njih je da 100 najbolje rangiranih tenisera osnuje fond, da donira novac kako bi se pomoglo ostalima. Na taj način se pomaže tenisu generalno, ne samo igačima. U ovako teškim vremenima moramo da mislimo o onima koji su u lošijem položaju od nas", rekao je Nadal.

Španac je jedan od onih koji veruje da je malo verovatno da će se teniska sezona uopšte nastavljati tokom 2020. godine, a njegov stav da ipak treba pomoći slabije rangiranim igračima, pre svih onih od 250. mesta pa naniže, poklapa se sa onim što je Đoković pričao. Federerov stav na tu temu još uvek nije javno poznat.

Teniska sezona je prekinuta bar do kraja jula, mada indicije navode da bi taj rok mogao da bude produžen.