Tenis

Vrlo pristupačne cene za Adria Tur, očekuje se spektakl

Autor Pavle Knežević

Gledajte uživo Đokovića, Tima, Zvereva, Dimitrova...

Izvor: MN Press

Ljubitelji tenisa, ali i sporta uopšte moći će od srede u podne da kupe ulaznice za predstojeći "Adria Tur", događaj koji će se održati u regionu i na kome će učestvovati neke od najvećih zvezda "belog sporta" današnjice, predvođene najboljim igračem sveta Novakom Đokovićem.

Ulaznice su prilično povoljne – 600 dinara za dnevni i 800 dinara za večernji termin tokom dana, dok se karta za celodnevni program za petak može kupiti za 600 dinara.

"Odluka za cene nije bila laka jer smo morali mnogo toga da uzmemo u obzir, a naročito tešku situaciju zbog koronavirusa. S obzirom na to da je ovo humanitarni događaj i da sredstva idu u dobrotvorne svrhe, kao što su programi ranog razvoja naše dece koje sprovodi fondacija Novak Đoković, izabrali smo da ponudimo povoljne cene", rekao je direkotr "Adria Tura" Đorđe Đoković.

Ovo su zaista popularne cene kada je u pitanju tenis, ali organizatori žele da priušte ljudima radost za celu porodicu posle teškog perioda karantina i bez tenisa.

"Između ostalog, vodili smo se time da četvoročlana porodica može da priušti dolazak na turnir i da uživa u partijama nekih od najboljih tenisera na svetu, kao što su Novak, Dominik Tim, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, zatim naši asovi Viktor Troicki, Dušan Lajović, Filip Krajinović...Ukupno ih je sedmorica, dok će osmi učesnik beogradskog izdanja 'Adria Tura' to mesto steći kroz TSS Tour koji se igra u nedelji pre", objasnio je direktor.

Bezbednost posetilaca i učesnika događaja je prioritet svih na ovom događaju, objašnjavaju organizatori.

"Mi kao organizatori najviše od svega brinemo i vodimo računa o bezbednosti, bez obzira na to što su trendovi takvi da se svaki dan smanjuje broj obolelih od koronavirusa. Ne želimo da se bilo ko oseća nebezbedno kada dođe na događaj. Zbog toga će svaki gledalac na ulazu dobiti zaštitnu masku, dezinfikaciona sredstva će biti raspoređena svuda po centru, i takođe pre početka i posle završetka svakog sportskog događaja vršiće se dezinfekcija celog centra", pojasnio je Đoković.

"Adria Tur" održava se za vikend 13. i 14. juna, a u petak je na programu celodnevni program, koji počinje u podne ženskim finalom TSS tura. Posle toga igra se finale muškog TSS tura, čiji će pobednik izboriti plasman na "Adria Tur".

Od 16 sati po rasporedu su druga iznenađenja i zanimljvosti za publiku, u čemu će centralno mesto imati Novak Đoković. U subotu se igraju mečevi u dva termina, baš kao i u nedelju, a najbolji teniser sveta, pod uslovom da stigne do finala, biće učesnik u svakom od njih.

"Očekujemo jedan veliki i sjajan spektakl od petka do nedelje, koji će se prenositi u regionu na Sportklubu, dok će slika sa TC Novak ići još u preko 100 zemalja sveta. Ponosni smo na to što smo obezbedili jedan ovakav događaj, iako nije bilo nimalo lako sve organizovati u roku od par nedelja koliko smo imali na raspolaganju. Izazov je bio i obezbeđivanje dolaska velikih teniskih imena, ali je tu Novak odradio veliki posao", rekao je direktor takmičenja.

On je naglasio da igrači dolaze besplatno.

"Svi su se odrekli nagradnih fondova u korist humanitarnih organizacija po svom izboru. Svesni su koliko je pomoć širom sveta potrebna. To su sve sjajni momci i njima je bilo sasvim dovoljan argument to što se neko kao što je Novak angažovao za tako veliki događaj. Celokupna ideja je izvanredna, posebno u trenucima kada nema sportskih događaja. Drago nam je što ćemo biti prvi, ili među prvim sportskim događajima na svetu sa publikom, čime ćemo da otvorimo sportski svet", rekao je Đorđe Đoković.