Spektakularan žreb

Đoković protiv Zvereva, Krajinović BACIO REKET zbog teške grupe!

Autor Dušan Ninković

Osmorica učesnika Adrija tura će biti podeljeni u dve grupe.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Nakon što smo na terenu gledali miks dubl, a zatim i muški dubl sa izmenama, poslednji događaj na terenima TC Novak za danas bilo je žrebanje za glavni deo turnira.

Danas je igrao Nenad Zimonjić, majstor dubla, a umesto njega će, pored sedmorice učesnika dubl meča, na terenu biti i Damir Džumhur. Momak iz BiH je šansu da se takmiči sa najboljima izborio kroz kvalifikacioni turnir koji s eodržavao prethodnih dana.

Sam žreb za dve grupe bio je neobičan i rekli bismo do sada neviđen u svetskom tenisu. Koliko puta ste gledali da teniseri biraju protivnike preciznošću svog servisa?

Novak Đoković je bio nosilac grupe A, Dominik Tim je nosilac grupe B, a upravo je Austrijanac birao svog prvog rivala. Servirao je, veoma precizno i iz prvog pokušaja pogodio kutiju na kojoj je pisalo Aleksandar Zverev. To je značilo da nemački teniser ide kod Novaka, a da njemu pripada Grigor Dimitrov.

Zatim je reket u ruku uzeo Aleksandar Zverev, koji je prvo promašio, a zatim pogodio kutiju na kojoj je pisalo ime Filipa Krajinovića. Srpski teniser je u tom trenutku bacio reket u teren, razočaran žrebom i nesrećom koju je imao na istom. Umao je, po njegovom mišljenju, u težu grupu.

Na kraju je sudbinu preostalih takmičara rešavao Grigor Dimitrov, koji je slabo funkcionisao pod pritiskom. Promašivao je, promašivao, promašivao i tek onda ''pogodio'' Damira Džumhura. time su grupe kompletirane.

O tome kako će se igrati u nastavku turnira, videćemo kad se završi prva faza, a podsećamo vas da će mečevi na terenima TC Novak biti na programu tokom naredna dva dana.

Grupa A: Novak Đoković, Aleksandar Zverev, Viktor Troicki, Filip Krajinović

Grupa B: Dominik Tim , Grigor Dimitrov, Dušan Lajović, Damir Džumhur