Počelo je!

Beograd je teniski centar sveta: Posle Novaka, svi kod Janka!

Autor Mladen Šolak

"Mislio sam da će trema proći, ali nije", rekao je srpski as koji stoji iza ovog turnira.

Izvor: MN Press

Dan posle kraja spektakularnog turnira Novaka Đokovića "Adria Tour", ljubitelji tenisa sele se sa jednog kraja Beograda u drugi. Sa Dorćola na terene Sportskog centra "Olimp".

Tamo je u ponedeljak počeo šestonedeljni spektakl "Eastern European championship" u organizaciji nekad osmog tenisera sveta, Janka Tipsarevića.

Svi mečevi prvog dana su počeli prema planu, a Janko je bio veoma srećan što se i kod njega zaigrao tenis.

"Mislio sam da će trema proći, ali nažalost ili na sreću, još uvek je prisutna. Manja je zato što su mečevi počeli da se igraju nakon dva i po meseca priprema ovog turnira. Jako mi je drago što su igrači došli i što je nadmetanje počelo. Poenta je da se tenis vraća! Ovaj događaj će trajati veoma dugo, šest nedelja, tako da ćemo određene stvari raditi i postavljati usput. Moram da pohvalim tim koji imamo oko sebe, a koji je fenomenalan. Igrači su željni tenisa, a ja sam presrećan što je 'Eastern European championship' konačno počeo!", rekao je on.

Među prvima, na teren su izašli srpski igrači Miomir Kecmanović i Nikola Milojević, a rezultat je u dva seta bio 2:0 za Kecmanovića (6:1, 7:6).