sve će opet oživeti u avgustu

Španci znaju nešto što mi ne znamo: Objavili kad se nastavlja ATP sezona

Autor Mirjana Šegan

"Marka" tvrdi da će se teniseri za manje od dva meseca vratiti na turnire

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Teniska sezona suspendovana je početkom marta, kada je otkazan prvi masters u sezoni u Indijan Velsu. Teniseri su tada zbog proglašene pandemije korona virusa prekinuli takmičenje i zvaničnici su saopštili da će van terena biti najmanje do kraja jula.

Iako su se mnogi pribojavali da se uopšte neće igrati u 2020. godini, iz Španije stižu drugačije vesti.

"Marka" je objavila da će se sezona nastaviti 10. avgusta. Taj dnevnik prenosi da će ATP tur krenuti iz SAD, i to nakon što su čelnici US Opena definitivno potvrdili da će se taj grend slem igrati od 31. avgusta do 13. septembra u Njujorku, ali bez prisustva navijača.

ATP sezona trebalo bi da se nastavi turnirom u Vašingtonu, 10. avgusta, nakon toga usledio bi masters u Sinsinatiju, a potom US Open.

Prema izvorima iz Španije ATP je definitivno utanačila te termine o čemu je obavestila i igrače, a uskoro će biti izdato i zvanično saopštenje.

Veoma važna informacija je da igrači neće morati da budu u karantinu po ulasku u SAD, bez obzira na to iz koje države dolaze.

Ubrzo nakon US Opena zakazan je i Rolan Garos u Parizu, i to od 28. septembra, a između je planirano da se igraju mastersi u Rimu i Madridu, na šljaci, kao priprema za francuski grend slem.

Takođe, "Marka" prenosi i da čelnici ATP ne razmatraju mogućnost održavanja azijske turneje tradicionalno u oktobru, već da je izvesnije da će igrači ostati u Evropi i nastupati na turnirima u zatvorenom - u Antverpenu, Stokholmu, Beču i Bazelu.

Plan je da se sezona okonča na završnom turniru, od 15. do 22. novembra u Londonu.

Taj događaj na listi vodećih ljudi profesionalnog muškog tenisa je prioritet, budući da bi na njemu trebalo da se sakupi novac u ranije dogovoreni fond za pomoć slabije rangiranim teniserima koji su najviše pogođeni suspenzijom sezone zbog pandemije korona virusa.