BETON!

Prvo nije verovao, zatim je promenio plan: Janko sprema tenisere za US Open

Autori Mirjana Šegan Dušan Ninković

Kad je već takva situacija, neophodna je reakcija...

Morali su da se promene planovi za turnir u Beogradu.
Izvor: MONDO/Mirjana Šegan

Ambiciozan projekat je morao da se modifikuje. Prvo je zamišljeno da Beograd dobije turnir koji će trajati čak šest nedelja, što će se na kraju i ispuniti, ali ne baš kako je zamišljeno.

Zbog vesti iz SAD Janko Tipsarević je morao da koriguje plan na beogradskom turniru. Tako će teniseri i teniserke, osim šest nedelja na šljaci, određeni deo vremena provesti i na betonu, kako bi se pripremili za US Open.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji srpski teniser prvo nije mogao da veruje, ali je zatim rešio da reaguje i olakša posao momcima i devojkama koji će se u Beogradu spremati za nastavak sezone. Ima ih mnogo, ovo je trenutno jedan od najvećih projekata u svetu tenisa, pa nije zanemarivo to što će se igrati i na betonu.

Danas, na konferenciji za medije, Tipsarević je to otrkio novinarima.

Teniser je nešto ranije već pričao koliko je ogroman projekat u koji se upustio, kao i da se često zapita šta mu je to trebalo, ali nema sada vremena ni prostora za odustajanje. Mnogi su tu, spremni da zaigraju.

A kako su došli u Beograd? Pa, bilo je raznih načina. Neki su, poput njega, bili zarobljeni u glavnom gradu Srbije i odmah su saopštili da su spremni da počnu pripreme za nastavak sezone.

Neki drugi su morali da sačekaju. Srbija još uvek nije pobedila, ali se dobro bori protiv virusa, ističe Janko tipsarevića, pa su, čim su stroge kontrole na granicama malo popuštene, teniseri i teniserke iz istočne Evrope počeli da dolaze.

Tenis će se u Beogradu igrati tokom celog leta, na dve podloge, a ovo će nekim od tenisera i teniserki biti i najbolje pripreme za, neočekivano, drugi GS sezone.

Mnogi će, ukoliko Sjedinjene Američke Države dozvole, upravo sa ovog turnira odleteti na US Open.