Po trofej!

Treća u nizu, Novak u finalu - Napad na titulu u Hrvatskoj!

Autor Dušan Ninković

Kad već nije moglo u Beogradu...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Lako, kako se i očekivalo!

Nakon što je juče savladao Peđu Krstina (2:0) i Bornu Ćorića (2:0), Novak Đoković je danas završio posao u grupi. Još jedna maksimalna pobeda, ovog puta protiv Hrvata Nina Serdarušića, pogurala je najboljeg svetskog tenisera u finale.

Možda će vas zanimati

Ono što nije uradio na turniru u Beogradu, imaće priliku da uradi u Zadru. Turnir koji je organizovao, u saradnji sa članovima porodice, Novak bi mogao i da osvoji.

Hrvatski teniser je u prvom setu osvojio samo jedan gem, dok je u drugom delu meča bio bolji. Uspeo je da set odvede u taj-brejk, ali je tamo njemu pripalo samo tri poena.

Podsećamo, Adrija tur se igra po specijalnim pravilima. Setovi traju do četiri osvojena gema, odnosno do taj-brejka, ako rezultat bude 3:3 u gemovima.

Već je poznato ko će biti Novakov rival u borbi za trofej.

Situacija u drugoj grupi je rešena i pre poslednjeg meča. Na megdan najboljem srpskom sportisti će u Zadru izaći Andrej Rubljov, koji je u svojoj grupi savladao svu trojicu rivala.

Pre finalnog meča, ostalo je da se odigrao i poslednji meč grupne faze. Na njemu će snage odmeriti Marin Čilić i Danilo Petrović, ali taj meč, kao što smo već rekli, neće imati takmičarski značaj. Čilićev nastup je verovatno najveće razočarenje turnira, jer je do sada upisao oba poraza.