Tenis

A šta kažu banjalučki organizatori Adrija tura posle svega?

Autor Pavle Knežević Izvor mondo.ba

Turnir je prekinut, čuli smo razne reakcije, a šta kažu u Banjaluci?

Izvor: Promo/Teniski savez Republike Srpske

Svi znamo kako se završio Adrija tur, sjajna i plemenita ideja Novaka Đokovića, zbog koje se kod mnogih našao na stubu srama, kako u svetu tenisa, tako i medija.

Mnogi su ga napadali, ali su ga mnogi i branili. U velikoj meri u Srbiji i Hrvatskoj prevlađuju simpatije prema Novaku u velikoj meri, ali šta kažu u Banjaluci, gde turnir nije održan?

E, pa, organizatori žele da završe radove na Nacionalnom teniskom centru, da bi bio spreman da dočeka najboljeg svetskog tenisera koji će, kako je potvrđeno iz njegovog tima, u Banjaluku doći čim se stvore uslovi!

Iako Adrija tur neće biti održan, Organizacioni odbor želi da završi radove na kompleksu u banjalučkom parku "Mladen Stojanović", čime će Banjaluka dobiti multifunkcionalni objekat za održavanje kako teniskih, tako i drugih događaja na otvorenom.

Organizacioni odbor turnira "Adrija tur Banjaluka" usvojili su na današnjoj sednici informaciju o otkazivanju turnira, koji je trebalo da bude održan u Banjaluci 3. i 4. jula, u organizaciji Fondacije Novak Đoković, uz partnerstvo Teniskog saveza Republike Srpske.

Na sednici je zaključeno da su ranije započete pripremne aktivnosti realizovane u predviđenim rokovima.

Rukovodstvo Teniskog saveza Republike Srpske zahvalilo se srpskom članu predsedništva BiH, Miloradu Dodiku, predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović, Vladi Republike Srpske i svim drugim institucijama na saradnji i pruženoj podršci u realizaciji dosadašnjih aktivnosti.